Eğitime Destek Platformu´ndan Erol Mütercim´iye tepki

Eğitime Destek Platformu Mardin İl Koordinatörü Necmettin Başboğa Erol Mütercim´i kınayan bir basın açıklaması.

Gündem 10.09.2020 19:42:11 0
Eğitime Destek Platformu´ndan Erol Mütercim´iye tepki

Yıllara meydan okurcasına günden güne gelişen ve eğitim camiasında yıldızı her daim parlak olan İmam Hatip Okulları her kesimin gönlünde taht kurmuş kurumların başında yer almaktadır.

İmam Hatip Okulları, büyük emeklerle kurulmuş dinimizi, kültürümüzü geleneklerimizin tümünü içinde barındırarak milyonlar yetiştirmiş bir camianın adıdır. İmam Hatip Okulları, ülkesine ve milletine ihanet etmeksizin sadece hizmet etmek düsturuyla harmanlanmış gençlerin yetiştirildiği eşsiz okullardır. İmam Hatip Okulları, Allah´ı ve peygamberini bilen, tanıyan ve ona göre hayatını idame ettiren bir neslin yetişmesine vesile olan önemli müesseselerdir. İmam Hatip Okulları 28 Şubat sürecinde katsayı engeli konularak kapatılmaya çalışılmış, ama dirayetli milletimizin büyük destek ve gayretleriyle ayakta durmayı başarmış büyük bir kuruluştur.

Tüm bunlara rağmen İmam Hatip Okullarımıza atılan bu çirkin iftira ve karalamalar asla kabul edilemez. Bizler kendini sözde gazeteci ya da akademisyen olarak lanse ettiren bu hain zihniyetin dışa vurmuş halini ve söylemlerini asla kabul etmiyoruz. Zaten halkımız dönem dönem İmam Hatip Okullarına atılan bu türden karalamalara ve hatta daha büyük saldırılara karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyarak okullarımızın bu döneme kadar gelmesine vesile olmuşlardır.

Unutulmamalıdır ki emperyalist küresel güçler ülkesinin kalkınmasını istemeyen, halkın refah ve huzurdan uzak olmasını isteyen, manevi değerlerden yoksun, satılmış ve hainlik dolu bir zihniyeti yada akımı ülkemize yerleştirmek için tüm güçleriyle çalışmaktadırlar. Aynı şekilde dünyada ki diğer ülkeler içinde aynı güçle çalışmaktadırlar. Bizler kararlı duruşumuz ve sarsılmaz azmimizle tüm bu asalak zihniyete ve onların yardakçılarına dur diyoruz. Eğitime Destek Platformu Mardin İl Koordinatörlüğü, bileşenleri ve ilçe temsilcilikleri olarak birlik ve beraberliğimizi asla elden bırakmadan kendini bilmez kişi ya da kişilerin İmam Hatip Okullarımızı fütursuzca dillerine dolamalarına asla müsaade etmeyeceğiz.

Necmettin Başboğa- Eğitime Destek Platformu Mardin İl Koordinatörü

Mehmet Beşir Güneş- Artuklu İlçe Koordinatörü

Yunus Kılıç-  Dargeçit İlçe Koordinatörü

Hüsamettin Demir- Yeşilli İlçe Koordinatörü

Kamil Erol- Mazıdağı İlçe Koordinatörü

Mecit Özel- Savur İlçe Koordinatörü

Mücahit Coşkun- Nusaybin İlçe Koordinatörü

Sedat Temel- Derik İlçe Koordinatörü

Abdurrahim Kaplan- Midyat İlçe Koordinatörü

Fahrettin Öncel- Ömerli İlçe Koordinatörü