Kızıltepe´de ?Yaya Güvenliğinin Nöbetindeyiz´ uygulaması

Kızıltepe ilçesinde polis ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ?Yaya Güvenliğinin Nöbetindeyiz´ kampanyası kapsamında denetimler gerçekleştirdi.

Gündem 2.10.2019 15:21:50 0
Kızıltepe´de ?Yaya Güvenliğinin Nöbetindeyiz´ uygulaması

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe ilçesinde polis ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ?Yaya Güvenliğinin Nöbetindeyiz´ kampanyası kapsamında denetimler gerçekleştirdi. Ancak uygulamalar sırasında sürücülerin yayalara yol vermediği kameralara yansıdı. Sürücüler ancak polis ekiplerinin uyarısı sonrası yayalara yol verdi.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bugün yapılan denetimlerde 20 bin farklı yaya geçidi belirlendi. Bu 20 bin yaya geçidi içerisinde genel yol kavşakları yanı sıra okul geçitleri de dahil olacak. Yapılan denetim kampanyasına ?Yaya Güvenliğinin Nöbetindeyiz´ ismi verildi. Bu kapsamda Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Büro ekipleri İlçe Emniyet Müdürü Emin Yıldırım´ın da katıldığı bir uygulama gerçekleştirdi. Uygulama okul ve hastanelerin bulunduğu bölgelerde gerçekleştirdi.  Ancak uygulamaya rağmen halen bazı sürücülerin yayalara yol vermediği görüldü. Bu anlar kameralara da yansıdı. Polis ekipleri durmayan sürücüleri durdurdu ve uyarılarda bulundu. Polis ekipleri sürücülere dikkatli olmaları ve yayaların hakkına saygı duymaları gerektiği yönünde telkinlerde bulundu. Ekipler sürücü ve yayalara uyarıcı broşürler verdi.

Sürücülerin kurallara uymadığını ifade eden yayalar sürücülerin polisleri görünce ancak durduklarını söyledi. Kızıltepe´de 80 personelle yapılan uygulamanın devam edeceği belirtildi.