Transanatolia Ralli Raıd 2019

Türkiye´ de tek. dünyada ise en büyük ve zorlu yarışlardan biri olan TransAnatolia Rally Raid, 24-31 Ağustos tarihleri arasında 9. kez düzenleniyor.

Spor 30.08.2019 12:03:45 0
Transanatolia Ralli Raıd 2019

 

Türkiye´ de tek. dünyada ise en büyük ve zorlu yarışlardan biri olan TransAnatolia Rally Raid, 24-31 Ağustos tarihleri arasında 9. kez düzenleniyor. Bolu abant´ tan başlayıp 2.300 kilometrelik kültür ve tarih dolu bir rota üzerinden Göbeklitepe´ de tamamlanacak olan TransAnatolia´da rallinin uluslararası isimleri yarışıyor. Yarışmacıların yarısı yabancı yarışmacı olan, 90 araç ve 150 ye yakın yarışmacı start alacağı TransAnatolia Rally Raid´in ilk günüde ralliciler Abant Gölü´nden start alıp Beypazarı, Nallıhan, Gordon ve Haymana parkurunu, 2.gün Haymana´ dan başlayıp Tuz Gölü, Sultanhanı, Obruk Gölleri, Mekke ve Acıgöl Parkurunu, 3. gün Acıgöl´den İhalara, Güzelyurt, Nar Gölü ve Kapadokya Parkurunu, 4. gün Kapadokya´ dan Erciyes, Sultan Sazlığı, Ahır Dağı Yaylaları ve Maraş Parkurunu, 5. gün Maraş´ tan Nurhak Dağları, Engizek Dağları ve Nemrut Dağı parkurunu, 6. gün Nemrut Dağı´ ndan Atatürk Barajını geçtikten sonra;

Mardin parkurunu ise;

1- 30 AĞUSTOS SAAT 12:41 ÖZEL ETAP (START) Mardin İli Derik İlçesi Yuvacık, Dikmen, Mazıdağı İlçesi ve öylerinden geçilerek, Kızıltepe İlçesi Yüceli köyü Erdem Mahallesinde SAAT 14:41 de etaplar geçilerek Finish´ ulaşılacaktır.

2- Ardından aynı gün 45 dakikalık Yüceli köyü ve karaman üzerinden Kızıltepe- mardin Karayolu üzerinden Selen Kışlası yanından Movapark önünden geçerek Mardin Yenişehir ve Yeniyol Güzergahlarını takip ederek Mardin Otogarına SAAT 15:30 civarı araçlar intikal yapmış olacaktır.

3- 31 AĞUSTAOS Cumartesi günü sabah 08:00 de Erdoba Otel önünde tüm araçlar için 1 dakika ara ile start verilecek ve araçlar kızıltepe yolu üzerinden Viranşehire doğru yola çıkacak ve Şanlıurfa etabı başlayacak ve Göbeklitepe´de saat 15:30 da seramoni yapılacaktır.

Dünyada alternatif sporların ve doğa turizminin hızla geliştiği bu dönemde TransAnatolia Mardinin ulusal ve özellikle uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Bu tip yarışlar Katılımcılar kadar yarışı takip eden basın, misafir ve daha da önemlisi televizyon ve sosyal medya görüntüleri ve inanılmaz bir tanıtım faaliyeti oluşturma imkanı var.

Turizm Bakanlığı katkılarıyla organize edilen TransAnatolia, bu yıl FIA CrossCoruntry Dünya Kupası´na aday yarış alarak düzenleniyor. Bu bakımdan dünya kupası adaylığının gerçeğe dönüşmesi ve Mardin´in de bu güzegaha resmi olarak dahil olması demek ralli organizasyonu ile birlikte her yıl yaklaşık 2000 kişinin Mardini Ziyaret etmesi anlamını taşımaktadı


Anahtar Kelimeler: Transanatolia Ralli Raıd 2019