Kızıltepeliler alkışlarıyla destek verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın sağlık çalışanlarına destek çağrısı üzerine Mardin´in Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar balkonlara ve damlara çıkarak saat 21.00´da sağlıkçılar için alkış tuttu.

Gündem 21.03.2020 10:23:38 0
Kızıltepeliler alkışlarıyla destek verdi

Türkiye genelinde korona virüse karşı verdikleri mücadele ile gönüllerde taht kuran sağlıkçılar için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca destek çağrısında bulunmuştu. Kızıltepe´de evlerinin balkonlarına, camlarına, damlara çıkan vatandaşlar saatler 21.00´ı gösterdiğinde evlerinin ışıklarını yakıp kapatarak sağlıkçılara destek için alkış tuttu.

Oğlunun doktor olduğunu anlatan bir vatandaş, ?Eşimle birlikte çocukları da alarak saat tam 21.00´da dama çıktık ve var gücümüzle başta oğlum olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına moral vermek için alkış tuttuk. Ben dama çıktığımda baktım bütün Kızıltepeliler balkonlarında, evlerinin camlarına çıkmış kimisi ıslık çalıyor, kimisi alkış tutuyor ve kimisi de ışıklarını yakıp söndürüyor. Bu çok hoşuma gitti. Biz ne kadar kenetlenirsek ve birbirimize moral verirsek bu ölümcül salgından kurtulacağız. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, bütün tedbirleri alıyor ve almaya devam ediyor. İnşallah diğer ülkelerin düştüğü hataya düşmeyip bilinçli bir şekilde davranacağız. Evde kalmak ve kişisel temizliği önem vermek en büyük mücadeledir ve herkesi bu mücadeleye destek vermesini bekliyorum? dedi.