Televizyonları olmadığı için uzaktan eğitim alamayan çocukların imdanına kaymakam yetişti

Kızıltepe İlçesinde yaşayan Ahmet ve Emine Şendil çiftinin çocukları da akranları gibi korona virüs sebebiyle evde eğitimlerini almak istiyorlardı ancak televizyonları olmadığı için TRT ? EBA TV´den derslerini takip edemiyorlardı. Şendil kardeşlere Kızılt

Yaşam 25.03.2020 10:54:04 0
Televizyonları olmadığı için uzaktan eğitim alamayan çocukların imdanına kaymakam yetişti

Kızıltepe Bahçelievler Mahallesi 236´ıncı Sokakta ikamet eden Emine ve Ahmet Şendil çiftinin 8 çocuğundan 5´i okula gidiyor. Ancak onlar da akranları gibi korona virüsü sebebiyle eğitimlerini  TRT ? EBA TV üzerinden evde devam ettirmek zorunda kaldı. Şendil kardeşlerin televizyonu olmadığı için eğitimlerini devam ettiremiyorlardı. Dumuru öğrenen Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, çocuklara eğitimleri için bir televizyon hediye ederek yüzlerini güldürdü.

Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı inceleme ekibi televizyonu  getirip kurulumunu gerçekleştirdi. Yüzleri gülen çocuklar ellerine defter ve kalemlerini ellerine alarak televizyonlarından derslerini takip etmeye başlamanın mutluluğunu yaşadı.

Artık evde eğitimlerine devam edebileceklerini vurgulayan 11 yaşındaki Abdulkerim Şendil , ?Virüsten dolayı okullar kapandı. Eğitimimizi artık yapamadık. Eğitim için televizyona bakmamız lazımdı. Bizim televizyonumuz da yoktu. Babam kaymakamlığı aradı, onlar bize şimdi televizyon gönderdi. Onların sayesinde şimdi eğitimimizi takip edebiliyoruz? dedi.

Babab Ahmet Şendil ise ?Virüsten dolayı evde eğitim göremiyorlardı. Televizyonumuz olmadığı için çocuklarım evde eğitim göremiyorlardı. Kızıltepe Kaymakamlığına başvurduk.  Sonra bizi sosyal yardımlaşmaya yönlendirdiler. Allah kaymakamdan da sosyal yardımlaşmadan da razı olsun bize yardımcı oldular. Bize televizyonu getirdiler,  kurdular. Çocuklarımız şuan televizyonda derslerini görüyor ve eğitimlerini iyi yapıyorlar? şeklinde konuştu.

Çocukların eğitimi için hemen harekete geçtiklerini anlatan Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İncelemecisi  Abdulbari Altın, ?Mağazadan hemen bir televizyon aldık, getirdik ve kurulumunu yaptık. Ahmet Beyin çocukları şuan çok rahat bir şekilde evde eğitimlerini alıyorlar? açıklamasını yaptı.