Kanserin acısını bağlama ile unutuyor

Şükran Elitaş 6 yıldır tiroit bezi kanseri ile mücadele ediyor. Elitaş, çaldığı bağlama sayesinde acılarını unutuyor ve hayata tutunuyor.

Yaşam 23.02.2019 08:55:44 0
Kanserin acısını bağlama ile unutuyor

HABER/ Selman Güneş

Kızıltepe´de yaşayan Şükran Elitaş, 6 yıl önce tiroit bezi  kanserine yakalandı. Elitaş, tesadüfen Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi önünden geçerken (ÇATOM) duyduğu bağlama sesinden etkilenerek içeri girdi ve bağlama kursuna katıldı. Yaklaşık 1 aydır bağlama çalmayı öğrenen elitaş bağlamayla acılarını unutmaya başladığını söylüyor.

Kızıltepe Mezopotamya Mahallesi´nde ikamet eden 36 yaşındaki 3 çocuk annesi Şükran Elitaş, 6 yıl önce tiroit bezi kanserine yakalandı. Maddi durumu da iyi olmayan Elitaş sürekli tedavisini aksatıyor. Acılı kadın, ağrılarından dolayı tesadüfen önünden geçtiği ÇATOM binasından yükselen bağlama sesinden etkilendi.  Merkeze giren Şükran Elitaş, yetkililerden bağlama öğrenmek istediğini söyledi. Elitaş, o günden sonra bağlama kurslarına katılmaya başladı. Yaklaşık bir aydır bağlama öğrenmeye başlayan Elitaş çaldığı bağlama ile acılarını unuttuğunu söylüyor.

Elitaş ?Çok zorluklar çektim, çok sıkıntılar yaşadım.  Doktorlar bir ayda 3 defa vücuduma kan veriyorlar. Psikolojimin iyi olmadığı bir gün yürüdüm ve ÇATOM´a rastladım. Tellerin sesi bana gelince rahatladım. Saz benim için bir  ilaç oldu. Psikolojimi de sakinleştirdi.  Saz benim için bir aşk, arkadaş ve dost oldu.? dedi.

Şükranın tek isteği bir bağlamaya sahip olmak. ?Şuan tek sıkıntım var, benim bağlamam yok. Bağlamam olmadığı için evde çalamıyorum.  Bunun için sabah saat 8.00´da buraya gelip sazımı elime alıyorum.  İki saat saz çalıyorum ve çok mutlu oluyorum.? açıklamasını yaptı.

Kanseri yeneceğine inandığını anlatan Elitaş, ?ÇATOM Sorunlusu Bahar Yıldız bana çok destek veriyor.  Maddi ve manevi bana çok büyük destekleri dokunuyor. Bunun için kendimi çok şanslı hissediyorum. Kanser hastaları hiçbir zaman umutlarını tüketmesinler. Allah dert vermiş, derman da vermiştir. Ben ilacımı sazla gördüm. Acısı olanlar gelsin bağlama çalsın. Bağlama çaldıkları zaman bir umutları olacaktır. Ben 6 yıl bu illetle mücadele ettim ama 25 gündür bağlama sayesinde çok iyi oluyorum. Ateşim yükselmiyor, ağrılarım fazla olmuyor.? şeklinde konuştu.

Şükran Elitaş´ın müzik öğretmeni Vedat Damar  şükranın çok azimli ve istekli olduğunu belirterek  Şükran´ın acılarını sazla unuttuğunu söylüyor. Ve müziğin bir nevi terapi özelliği olduğunu aktarıyor./resimler/2019-2/23/0857523259813.jpg/resimler/2019-2/23/0858090603797.jpg