- 5 yaşındaki Cemrenur, İstiklal Marşı´nı okurken gözyaşlarına boğuldu

Kızıltepe İlçe Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi (ADEM) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir program düzenledi. Etkinlikte İstiklal Marşı´nın 10 kıt´asını ezbere okuyan 5 yaşındaki Cemrenur Çalı gözyaşlarına hakim olamadı. Çalı´nın bu g

22.04.2019 13:58:27 0
- 5 yaşındaki Cemrenur, İstiklal Marşı´nı okurken gözyaşlarına boğuldu

SELMAN GÜNEŞ

ADEM´de kurs gören kadınlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuklarıyla birlikte bir etkinlik düzenledi. Kursiyerlerden Çiğdem Çalı´nın 5 yaşındaki anaokul öğrencisi kızı Cemrenur Çalı programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Çalı, İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını da ezbere okuyacaktı. Minik Cemrenur kıtaları okumaya başlayınca gözyaşlarına hakim olamadı.

İstiklal Marşı´nın anlamını bildiği için duygularına hakim olamadığını anlatan Cemrenur Çalı, "İstiklal Marşı´nı okurken herkes beni izlerken çok duygulanıyorum. 10 kıt´asını ezbere okudum. Duygulanıyorum ve ağlıyorum" dedi.

Çalı´nın nenesi Aynur Baday, torununun İstiklal Marşı´nın anlamını bildiği için ağladığını söyledi. Baday, "Torunum İstiklal Marşı´nın anlamını bildiği için ağlıyor. Ona açıklamasını yaptığımız için ağlıyor. Bir Türk çocuğu olduğu için gurur duyuyoruz. Benim torunum duygulandığı için ağlıyor. İstiklal Marşı´nı okuduğu zaman gözyaşları kendiliğinden akıyor. Onun 4 yaşındaki küçük kardeşi de okuyor. Evde de okudukları zaman ağlıyorlar. Beni de ağlatıyorlar gurur duyuyorum onlarla. Ne mutlu Türk´üm diyene" diye konuştu.

ADEM sorumlu müdürü Aslı Gülden Çiçek de, "4 yıldır buradayım ve ana sınıfı öğrencilerimiz içerisinde İstiklal Marşı´nı okuyarak bizi duygulandıran çocuklarımız oldu. Cemre de onlardan bir tanesi. Cemrenur da küçük yaş gurubumuz. Okurken onun yaşamış olduğu duygu seli bizi de duygulandırıyor" şeklinde konuştu./resimler/2019-4/22/1400153772931.jpg