80 kilometrelik yolunun reklaj ve düzeltilmesi yapıldı

Kızıltepe Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokol çerçevesinde, yetki sorumluluğunda olmayan kırsal mahallelerin grup yollarında reklaj ve düzenleme çalışması başlattı.

Gündem 31.05.2019 11:13:43 0
 80 kilometrelik yolunun reklaj ve düzeltilmesi yapıldı

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokol çerçevesinde, yetki sorumluluğunda olmayan kırsal mahallelerin grup yollarında reklaj ve düzenleme çalışması başlattı. Belediye ekipleri, iki hafta içerisinde kırsal mahalleleri birbirine bağlayan grup yollarında 80 kilometre alanda çalışma yaptı.

Kızıltepe Belediyesi´ne bağlı kırsal mahallelerin grup yollarında bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları neticesinde Mardin Büyükşehir ile Kızıltepe belediyeleri arasında protokol imzalandı. 16 Mayıs tarihinden itibaren 2 aylık süreci kapsayacak protokol çerçevesinde, Kızıltepe Belediyesi´nin yetki ve sorumluluğunda olmayan kırsal mahallelerin arasındaki bağlantı yollarının reklaj ve düzeltme işlemi Kızıltepe Belediyesi tarafından yapılıyor. Kızıltepe Belediyesi´ne ait iş araçlarıyla gerekli olan mıcır, kaba malzeme Mardin Büyükşehir Belediyesi´nin şantiyesinden sağlanarak, yol çalışmaları yapılıyor.
Kızıltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,16 Mayıs gününden itibaren yollarda yaptığı reklaj ve düzenleme çalışmaları kapsamında, şu ana kadar 80 kilometrelik grup yolunu bitirdi.

Belediye ekipleri, kırsal mahalleler arasında en işlek yollar olan Akziyaret ve Örencik yol hattı, Büyükayrık, Bağrıbütün ve Yumurcak yol hattı, Tuzluca, Bağış, Katarlı, Bektaş ve Dikmen yol hattı, Hocaköy ve Kılduman yol hattı, Esenli ve Yurteri yol hattı, Şenyurt ve Eşma yol hattı arasında reklaj ve düzeltme çalışmalarını tamamladı. Belediye ekiplerinin, kırsal mahalle aralarındaki grup yollarındaki çalışmaları devam ediyor.