Hastaneye kaldırılan 70 öğrenci taburcu edildi

Derik´te gıda zehirlenmesiyle hastaneye kaldırılan 70 öğrenci yapılan tedavilerin ardından taburcu edildi.

Sağlık 14.11.2018 20:48:41 0
 Hastaneye kaldırılan 70 öğrenci taburcu edildi

 Olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İncesu ilk ve ortaokulunda, öğle yemeğinin ardından bazı öğrencilerin kusması nedeniyle okul yönetimi tarafından sağlık ekiplerine haber verildi.

 

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 sağlık ekibi yönlendirildi.  Öğrenciler, ambulanslarla ve kimisi de aileleri tarafından Derik Devlet Hastanesi, Kızıltepe Devlet Hastanesi ve Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi ile ilçelerdeki diğer özel hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. Gıda zehirlenmesi üzerine 70 öğrenci ayakta ve yatakta serum takılarak tedavi altına alındı Söz konusu öğrenciler yapılan tedavilerin ardından taburcu edildi.

Bu arada Kızıltepe Devlet Hastanesine gelen Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, durumları hakkında hastane yönetiminden bilgi aldı, hem öğrencilere hem ailelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

Duruma tepki gösteren öğrenci velileri ise çocuklarının sürekli yemeklerden şikâyet ettiklerini, kendilerinin de defalarca okul yönetimiyle görüştüklerini, buna rağmen önlem alınmadığını iddia etti./resimler/2018-11/14/2049473474978.jpg