Kızıltepe de 2016-2017 eğitim öğretim yılı törenle başladı

23 Nisan İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda çeşitli etkinlikler yapıldı

20.09.2016 11:28:14 0
 Kızıltepe de 2016-2017 eğitim öğretim yılı törenle başladı
Mardin Kızıltepe ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Hükümet Konağı binası önünde   bulunan Atatürk anıtı önünde kutlama töreni düzenlendi. Kızıltepe ilçe Kaymakamı Ali Güldoğan, 4. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şenol Şahin ve Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Alpaslan´ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti.
 
Düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, 4. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şenol Şahin, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Alpaslan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Koray Süer, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cihat Mayiloğlu, Muharip Gaziler, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve oda Temsilcileri katıldı. Tören günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören sona erdi.
 
Vali Mustafa Yaman´ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
 
19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Mardin Valisi Mustafa Yaman yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir.
 
Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır.
 
Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Bu cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.