Kızıltepeliler Şeyh Selim Mescidi´nin ibadete açılmasını istiyor

Mardin Kızıltepe´de vatandaşlar, ilçedeki nadir tarihi eserlerden biri olan Şeyh Selim Kümbeti ile aynı alanda bulunan Şeyh Selim Mescidinin restore edilip ibadete açılmasını istiyor.

Gündem 13.10.2020 11:20:15 0
  Kızıltepeliler Şeyh Selim Mescidi´nin ibadete açılmasını istiyor

Kızıltepe ilçesinde bulunan nadir tarihi eserlerden biri olan Şeyh Selim Kümbetinin Artuklu´lar döneminde kalma Kızıltepe Ulu Camii döneminde yapıldığı ileri sürülüyor. Yeni Mahallede Şeyh Selim Mezarlığı yerleşkesinde bulunan kümbet, türbe  ve Şeyh Selim Mescidi de bulunuyor. İlçe sakinleri uzun bir süredir ibadete kapalı olan mescidin bakımının yapılıp ibadete açılmasını istiyor.

/resimler/2020-10/13/1121468761478.jpg 

Bakımsızlıktan harabeye dönenen caminin tekrar ibadete açılması gerektiğini ifade eden Murat Uğurlu, ?Şuan Şeyh Selim´e geldi. Burası bizim aile mezarlığımız. Dedelerimiz, ninelerimiz burada bulunuyor. Burada bulunan mescit çocukluğumdan beri hep kapalı.  Buranın açılmasını isteriz. Çünkü burada namaz kılıp şükür duası etmek isteriz. En azından Şeyh Selim gibi büyük bir evliyanın burada bulunması bizlere onur ve gurur verici. Belki ettiğimiz duaların kabulüyle le rahatlamamızı sağlar? dedi.

 

Vatandaşlardan Mehmet Ünal ise ?Buranın mescidinin açılmasını istiyoruz. Burada ziyarete gelen kişiler hem ziyaret yapsın hem de namazlarını da kılabilsin. Temiz olsun, herkes saygıyla gelsin. Bu bizim için bir değerdir bir kıymettir? diye konuştu.