Mardin Valisi Mahmut Demirtaş görevine başladı

Adana Valisi olarak görev yaparken Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından onaylanan ve 10 Haziran 2020´de Resmi Gazete´ de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Mardin Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Mardin´deki görevine başladı.

Gündem 22.06.2020 18:05:23 0
        Mardin Valisi Mahmut Demirtaş görevine başladı

 

Adana Valisi olarak görev yaparken Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından onaylanan ve 10 Haziran 2020´de Resmi Gazete´ de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Mardin Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Mardin´deki görevine başladı.

Valilik binası önünde vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerinden oluşan il protokol üyeleri ile Valilik personeli tarafından karşılanmasının ardından karşılama mangasını selamlayan Vali Demirtaş, gerçekleştirilen karşılama töreni sonrasında yeni görevine başlaması vesilesiyle bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Demirtaş;

            ?Saygıdeğer Mardinli Hemşerilerim,

Kıymetli Çalışma Arkadaşlarım,

Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım,

            Kadim tarihi ve kültürüyle medeniyetler şehri Mardin´i ve kıymetli Mardinli hemşerilerimi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle Mezopotamya coğrafyasının en nadide şehri Mardin´e hizmet edecek olmaktan duyduğum büyük mutluluğu ifade etmek istiyorum.

            Şahsıma, Mardin´e hizmet etme fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

            Kıymetli hemşerilerim,

            Değerli Basın Mensupları,

            Üç kıtanın birbirine en çok yaklaştığı, stratejik konumu, iklimi, doğası ve insanıyla dünyanın gözünün üstünde olduğu eşsiz bir coğrafyada yaşıyoruz. 780 bin kilometre kare vatan toprağının Doğu´su ayrı, Batı´sı ayrı güzel. Kuzey´i başka, Güney´i başka güzel.

            Hiç kuşkusuz bu güzellikler içinde Mardin; tarihi, kültürü, yaşantısı, ekonomisi, sosyal hayatıyla bu coğrafyanın en dikkat çeken illerinin başında gelmektedir. En başta burada tarih ve medeniyet kol kola girmiş. Öyle ki Mardin´in kadim kültürü mimariye yansımış. Burada farklı etnik ve dini kökenden insanlar yaşıyor ve hoşgörü şemsiyesinin altında yüzyıllardır aynı kaderi, aynı sevinci paylaşıyorlar.

            İşte bu noktada bize düşen en önemli görev, Mardin´ in medeniyet mozaiğine sahip çıkmaktır. Biz, bu mozaiğe sonsuza dek sahip çıkacağız. Bu medeniyet mozaiğinin üstüne yeni şeyler katarak onu, gelecek kuşaklara taşıyacağız.

            Bu coğrafyada ve özellikle Mardin´imize bin yıllık kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi daim kılacak adımları atmaya devam edeceğiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görecek, insanımızın kendi kültürü ve inancını gönül rahatlığıyla yaşayabilmesi için her türlü tedbiri alacağız.

            Vatandaşlarımızın huzuru ve kamu güvenliğinin sağlanması hususunda adli, idari ve kolluk birimlerimizin koordineli bir biçimde çalışmalarını sağlayacağız. Zira her bir vatandaşımızın canı, malı, namusu bize emanettir ve biz bu emaneti sonuna kadar sahip çıkacağız.

            Kıymetli Hemşehrilerim,

            Değerli Basın Mensupları,

            Mardin, tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve kadim bir kültürü, köklü bir mirası günümüze taşıyan önemli bir merkezdir ve Mardin, bugün ülkemizin önemli tarım, hayvancılık, el sanatları, ticaret ve sanayi merkezlerinin başında gelmektedir.

            Önümüzdeki dönemde de kentimizin mevcut potansiyelini ön plana çıkaran önemli projeleri hep birlikte hayata geçirerek, vizyon projelerle kentimizin çehresini el birliğiyle değiştireceğiz.

            Devletimizin ilimize sağladığı kamu kaynağını, reel ve şeffaf bir biçimde kullanacağız. Daha müreffeh, daha yaşanabilir bir Mardin´ i hep birlikte inşa edeceğiz. Büyüklerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın kısacası tüm vatandaşlarımızın her anlamda faydalanabilecekleri ortamları oluşturacağız.

            Mardin´in her yönden daha gelişmiş, refah düzeyi yüksek ve insanların esenlik içerisinde yaşadığı bir şehir haline gelebilmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacağız.

Mardin´i ülkemizin vizyon hedefleri istikametinde üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiren bir il konumuna mutlaka taşıyacağız.

            Kıymetli Hemşehrilerim,

            Değerli Basın Mensupları,

            Belirtmeliyim ki, hizmet anlayışımızın temelinde, ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın? şiarı yatmaktadır. İnsana hizmeti, devlete hizmet olarak gören bu anlayışı, daha önce görev yaptığımız tüm illerde olduğu gibi Mardin´de de sürdüreceğiz.

            O sebeple kapılarımız Mardinli hemşerilerimize ardına kadar açık olacaktır. Derdi, sıkıntısı olan her vatandaşımızın; derdine ve sıkıntısına çare olacağız. İnsanımızın mutluluğunu paylaşıp, bu mutluluğun tüm Mardin´e dalga dalga yayılmasını sağlayacağız.

            Devletimizin kapısını, milletimizin her bir ferdine 7 gün 24 saat açık tutacak; kapısını çalmadık, sofrasına oturmadık, çayını içmedik tek bir hane bırakmayacağız. Etkin, şeffaf, akılcı, doğru, dürüst, kamu ve yerel yönetim hizmetini, kentimizin en ücra köşesine kadar ulaştıracağız.

            Velhasıl destanlar coğrafyası Mezopotamya´nın bu kadim kentinde yeni bir kalkınma, değişim, dönüşüm, kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamını Mardinli aziz hemşerilerimle ve kentimizin tüm dinamikleriyle birlikte oluşturacağız.

            Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, kıymetli Bakanlarımız ve Mardin Milletvekillerimiz olmak üzere, üniversitemizin, oda, borsa ve birliklerimizin, iş dünyamızın, ulusal ve yerel basın temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarımızın bugünden itibaren yapacağımız tüm çalışmalara yürekten destek vereceklerine inanıyorum.

            Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın, zorlaştırmasın. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, bizleri mahcup etmesin.

            Bu vesileyle bugün başladığımız hizmet yolculuğumuzun ülkemize, milletimize ve Mardin´imize hayırlı olmasını temenni ediyorum.?

           Son olarak Sayın Vali Demirtaş ?Mardinli aziz hemşehrilerimi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.? diyerek sözlerini tamamladı.