15 Temmuz şehitleri için hatmi şerif okundu

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde 15 Temmuz şehitleri için Cuma namazı öncesi Yeni Camii´de hatmi şerif okundu, dualar edildi.

13.07.2018 19:09:43 0
15 Temmuz şehitleri için hatmi şerif okundu

Mardin Kızıltepe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehitleri için Cuma namazı öncesi yeni camide hatmi şerif okundu ve akabinde dua edildi.

Hafız Abdülaziz Özgün´ün Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından hatim duasını Yeni Camii İmamı Mehmet Salih Çalka yaptı.

Daha sonra kısa bir açıklamada bulunan Mehmet Salih Çalka, şunları söyledi: "15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde şehit düşen kardeşlerimiz için hatim-i şerifler okundu akabinde dualarını yaptık. Rabbim, indinde kabul eylesin. Rabbim, şehit kardeşlerimizin mertebelerini âli eylesin inşallah. Tankların önüne kendilerini siper eden kardeşlerimiz imanlarının gücü sayesinde bunu yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Yüce Rabbim bu tür musibetleri bir daha bizlere göstermesin. Ve her daim böyle imanlı ve imanı kuvvetli gençlerimiz insanlarımız olsun diye, dua ediyoruz. Her insan da iman vardır ama imanın gücü ayrıdır. İman gücü olmasaydı o gece insanlar kendilerini tankların önüne atmazdı. Orada şehit olan kardeşlerimiz bir daha imanın gücünü göstermiş oldular."