15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. Yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

16.07.2021 16:38:00 0
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. Yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, bu da yıl maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde kutlandı.

Program saat 08:00’de Kızıltepe Başak FM Radyosunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili canlı yayın ve müzik akışı ile başladı.  Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam program kapsamında Selen Kışlası Şehitlik Anıtı’nı ve ardından şehit ailelerini ziyareti etti. Aileler ile hasbihal eden Çam: “ Milletimizin ve ülkemizin istikbalini korumak için canını feda eden aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Uğrunda şehit oldukları vatanımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Emanetlerine gözümüz gibi bakıyoruz ve bakmaya devam edeceğiz” dedi.

Şehit ailelerimizi ziyaretinden itibaren gün boyu Kızıltepe Belediyesi Gezici Araç ile tüm ilçede 15 Temmuz şarkı ve söyleşileri yayınlandı.

Çam’ın önderlik ettiği program bayraklarla donatılan Kızıltepe Halı Caddesinde devam etti. 15 Temmuz temalı resim sergisinin de yer aldığı alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından demokrasi nöbeti tutuldu. Programda 15 Temmuz şehitleri için Mevlid-i Şerif okunarak okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili belgesel ve sinevizyon gösterimi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşması  yer aldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenler de ödüllendirildi. Ayrıca programa katılanlara etli pilav ve ayran ikram edildi. Programda konuşan Çam günün anlam ve önemine değindi.

Bugün dünyaya hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu haykırmak için toplandık diyen Çam: “Bundan tam 5 yıl önce aziz ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde yuvalanmış hainler ülkeyi ele geçirmek için kalkışma harekatına başladılar.  Şanlı Türk silahlı kuvvetleri içerisindeki Kahraman askerlerimiz, polislerimiz, jandarmamız ve aziz milletimizin mücadelesiyle kalkışmaya karşı çıktı ve gövdesini tanka siper etti. Bu millet tam 5 yıl önce bugün tankın mı daha büyük yoksa vatan svgisi ile dolu imanlı yüreklerin mi daha büyük olduğunu tüm dünyaya gösterdi. emperyalist güçler ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar bu ülkenin bayrağını göklerden indiremeyeceklerini, ezanlarını dindiremeyeceklerini bir kez daha görmüş oldular.

Kıymetli hemşehrilerim, 15 Temmuz 2016 tarihi çok önemli bir tarihtir.  Bir söz vardır derler ki; tarih tekerrürden ibarettir. Bundan tam 100 yıl önce enperyal güçler hasta adam dedikleri Osmanlı imparatorluğunu önce parçalamak daha sonra paylaşmak için saldırdılar. Ancak o zamanda bu aziz ve şerefli millet kadınıyla erkeğiyle çoluğuyla-çocuğuyl, doğusuyla-batısıyla, müslimiyle-gayrimüslimiyle onlara taviz vermedi. 250 binden fazla şehit vererek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurdu. Aynı emperyal güçler 100 yıl sonra aynısını yapmak istediler ancak 100 yıl sonra da aynı cevabı aldılar. Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, inşaallah yarın da başaramayacaklar. Buradan Kızıltepe Meyydanından hep birlikte haykırıyoruz Ey Emperyal Güçler bizi bölemeyeceksiniz, bizi parçalayamayacaksınız, bizim birbirimize olan sevgimize muhabbetimize ve kardeşliğimize asla ve asla mani olamayacaksınız” dedi.

Çam konuşmasında coronavirüs aşısına da değindi. Bu salgının önüne geçebilmek için aşı olmanın çok önemli olduğunu dile getiren Çam, vatandaşları aşı olmaya davet etti. Çam: “ Üzülerek söylüyorum ki İlçemiz ve ilimiz aşılama faaliyetlerinde istenilen sevide değil. Sizlerden istirhamım o eski pandemi günlerine dönmemek, kapanmamak adına hep beraber aşılanma seferberliğine dahil olalım. Kızıltepe de 22 yerin üzerinde günlük aşılama yapılan yerler var. Aşılama faaliyetlerini sağlık çalışanlarımız canla başla yapıyorlar. Sizlerden özellikle istirhamım lütfen aşı olalım. Şu anda alanımızda da aşılama faaliyetlerimiz devam ediyor. Biraz sonra bende 3. doz aşımı burada olacağım. Tekrardan hepini aşı olmaya davet ediyorum. Aynı zamanda kızılayın kan alma faaliyetleri de var. Kızılay’ın faaliyetlerine canı gönülden destek vermenizi istiyorum. Biraz sonra bende 3. Doz aşımı burada olacağım” diyerek sözlerini tamamladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı 16 Temmuz 2019 Perşembe gecesi tüm camilerde okunan Sala’larla sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Temmuz Demokrasi Milli Birlik Kutlandı