18 yaşındaki lise öğrencisi cerrah gibi telefon tamir ediyor

Mardin Kızıltepe’de yaşayan 18 yaşındaki Onur Geyik bir cerrah titizliğiyle mercekle bozulan akıllı telefonların tamirini yapıyor. Meslek lisesinde mekatronik okuyan Onur Geyik, tamirini yapamayacağım telefon yoktur diyor.

Gündem 9.01.2022 21:27:00 0
18 yaşındaki lise öğrencisi cerrah gibi telefon tamir ediyor

Mardin Kızıltepe’de yaşayan 18 yaşındaki Onur Geyik bir cerrah titizliğiyle mercekle bozulan akıllı telefonların tamirini yapıyor. Meslek lisesinde mekatronik okuyan Onur Geyik, tamirini yapamayacağım telefon yoktur diyor. Geyik Mardin’de İphone Onur diye biliniyor.

 

Yapılan çalışmalar ve açılan yeni bölümlerle meslek liselerine ilgi tekrar yükseliyor. Özellikle Çağımızın yeni ve popüler bilimi olarak kabul edilen mekatronik, bölümü okuyan öğrenciler daha lisedeyken Akıllı telefon sektöründe aranan elaman oldu.

Kızıltepe’de özel bir meslek lisesinde mekatronik okuyan 12. sınıf öğrencisi Onur Geyik, bir cerrah titizliğiyle akıllı telefonları mercek yardımıyla tamir ediyor.

Daha öğrenciyken meslek sahibi olan Onur Geyik, tamirini yapamayacağım telefon yoktur diyor. Aile bütçesine de ciddi katkı sunan Geyik Mardin’de İphone Onur diye biliniyor.
Genç Tamirci, “Ben mekatronik bölümünü okudum. Okulumu da dereceyle bitirdim. Burada telefon tamiri yapıyoruz. Doktor nasıl kalp ameliyatına giriyor biz de aynısını yapıyoruz. Doktor nasıl kalp damarlarını değiştiriyorsa biz de kanal değiştiriyoruz. Kanalları zorla görüyoruz.” dedi.

 

DUPAİ PLUS TEKNİK SERVİS

Dubai Plus’un Teknik Servis Sorumlusu Elektrik Elektronik Mühendisi Emin Kaya, “Güneydoğu halkımıza hizmet verebilmek için telefon sektörüne yöneldik. Şuanda İphone tamirleri yapıyoruz. Bütün cihazların tamirleri bizde mevcuttur. Bu tarz onarımlar için ana karttan tutun bütün işlemlerini yapabiliyoruz. Anakart üzerindeki işlemler biraz mikro işlemler olduğu için, gözle görülmeyen işlemler olduğu için bir cerrah inceliğinde elin titrememesi gerekiyor. Çünkü yapacağımız en ufak bir hatada birçok şeye mal olabiliyor.” diye konuştu.

 

Müşteri kendi telefonun tamirini izleyebiliyor

Şeffaf bir şekilde müşterinin gözü önünde telefon tamiri yaptıklarını ifade eden Kaya, “Burada bizim işletmemizde her şey göz önünde oluyor. Müşterimiz cihazın bütün içeriğini görebiliyor. Telefon içerisinde ne var, bataryası, işlemcisi ne durumda yani cihazın içerisinde ne var her şeyi görebiliyor. Müşterinin vakti varsa burada oturtup kendi gözleri önünde bütün tamirimizi gerçekleştiriyoruz. Vakti olmayan müşterilerimiz için de video kaydı yapıyoruz. Telefonunu teslim ettiğimizde videosunu da kendisine teslim ediyoruz.” şeklinde konuştu.