1.Uluslararası Mezopotamya Yarı Maratonu Koşuldu

Kızıltepe ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın startını vermesiyle gerçekleştirildi.

Spor 31.10.2021 20:21:00 0
1.Uluslararası Mezopotamya Yarı Maratonu Koşuldu

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 1. Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu yapıldı.

1.Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu’na Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Yarış öncesi basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Demirtaş, gerçekleştirilen etkinlikle amaçlarının bir yandan çocukları ve gençleri spora teşvik etmek, bir yandan da kentin tanıtımını sağlamak olduğunu belirtti.

İlk defa düzenlenen koşuya sporcu ve vatandaşların yoğun katılımından duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Demirtaş, “Kızıltepe ilçemizde ilk defa düzenlenen yarı maratona hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ciddi katılımın olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Bugün bu etkinliğimizi başlattık inşallah bundan sonra da devamını da getireceğiz. Tek amacımız; hem çocuklarımızı spora teşvik etmek istiyoruz hem de ilimizi en güzel şekilde ülkemizde ve uluslararası düzeyde tanıtmak istiyoruz. Bu etkinliğin ilimizin tanıtımına ciddi bir katkısının olacağına inanıyorum. Kaymakamımız başta olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Demirtaş’ın verdiği start ile başlayan maratonda yarışanlar dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. 5 kilometre halk koşusu, 21 kilometre yarı maraton olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen koşuya yerli yabancı 72’si kadın olmak üzere 363 sporcu katıldı. 5 kilometrelik halk koşusuna ise 7'de 70'e yüzlerce vatandaş katılım sağladı. Şenlik tadında geçen halk koşusunda Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam da eşlik etti.

Kızıltepe ilçesinde ilki düzenlenen koşu Yarışması, Halı Sokağından başlayıp Vakıf Banktan-üç yola, oradan Mardin Caddesi, havaalanı, Selen Kışlası ve son olarak Mehmet Akif İnan İmam Hatip Lisesi’nin oradan dönüşü sağlanarak tekrar start yerine geri dönülerek son buldu. Yarışmaya katılan her sporcuya; anı madalyası, t-shirt ve çanta verildi.

21 km de erkek kategorisinde Etiopyalı Regasa Fetene Alemu birinci olurken, Ahmet Alkanoğlu ikinci, Ömer Alkanoğlu ise üçüncülüğü elde etti. Kızlarda ise Fatma Karasu birinci, Nuran Satılmış ikinci, Derya Kunur üçüncü oldu.

Kaymakam Çam, yarışmanın ardından dereceye giren sporculara madalya ve kupalarıını verdi.
“Sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle anılmayı hedefliyoruz”
Maratona katılım sağlayan herkese teşekkür eden Çam, gelecek yıllarda da bu maratonu sürdürmeyi hedeflediklerini, bölgenin sporla anılmasını arzu ettiklerini belirtti.
Çam, “İlk defa Uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yapıyoruz. Sayın Valimize teşekkür ederim. Bizim hedefimiz başaklar diyarında sporculuk anlayışını pekiştirmek. Bundan sonra gelecek yıllarda Kızıltepe başaklar diyarımızda bunu sürdürmek istiyoruz. Artık sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle anılmayı hedefliyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sizi size sizi Allaha emanet ediyorum” dedi.

“Yarışa geldiğim için çok sevindim”
Koşuyu erkekler kategorisinde birincilikle tamamlayan Etiyopyalı Regasa, arkadaşlarının davetiyle geldiği Mardin'de birinci olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Geldiğim için çok sevindim. İlk kez bu yarışma yapılıyor, güzeldi. Organizasyon çok iyiydi. Seneye inşallah daha güzel olacak." ifadelerini kullandı.