23 Nisan için evinin damında reyhani oynadı

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde yaşayan halk oyunları usta öğreticisi Mehmet Sait Kaya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı bu sene korona virüs sebebiyle evlerinde kutlayan çocuklar için kızıyla birlikte dama çıkarak Mardin´in yöresel reyhani oyun

Yaşam 23.04.2020 09:04:18 0
23 Nisan için evinin damında reyhani oynadı

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde yaşayan halk oyunları usta öğreticisi Mehmet Sait Kaya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı bu sene korona virüs sebebiyle evlerinde kutlayan çocuklar için kızıyla birlikte dama çıkarak Mardin´in yöresel reyhani oyununu oynadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalı bu yıl korona virüs salgını nedeniyle evlerde yapılacak.  Kızıltepe İlçesinde yaşayan ve ömrünü halk oyunlarına adayan usta öğreticisi Mehmet Sait Kaya, her resmi  etkinlikte ekibiyle birlikte halk oyunları gösterisi düzenliyordu. Ancak salgın Kaya´nın gösterisine engel olamadı. Kaya kızı ile birlikte dama çıkarak reyhani oyununu oynadı. Kaya ve kızı reyhani oyununu 23 Nisan´ı evlerinde kutlayan çocuklara armağan etti.

 

Öte yandan  ilçede çocuklar kendi bayramlarını kendi evlerinde hazırladıkları görsellerde evlerinde kutlandı. Camlar ve evlerin duvarları ay yıldızlı bayraklarla donatıldı. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam´ın kızları da bayramlarını çektikleri kliple kutladı.