23 Nisan Kutlamaları Günlüce`de Yapıldı

ızıltepe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Günlüce`de yapıldı

Yaşam 23.04.2014 16:35:00 0
23 Nisan Kutlamaları Günlüce`de Yapıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94 yılı Kızıltepe’de törenlerle kutlandı.

Özgürlük meydanı Hükümet konağı bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler ilçeye bağlı Günlüce mahallesinde yapılan etkinliklerle devam etti.

Düzenlenen törenlere Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, Mal Müdürü Cevahir Avşar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ramazan Uygur, İlçe Tarım Müdürü Nevaf Kalkan, öğrenciler, öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Günlüce İlkokulu ve ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliklerde günün anlam ve önemini anlatan şiirler, şarkılar okundu, çeşitli oyunlar ve yarışmalar yapıldı.

Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94 yılı töreninde yaptığı konuşmada;

“ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklara hediye edildi. Cumhuriyetimizin en önemli niteliği demokratik olmasıdır. Demokrasilerde hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, temel hak ve özgürlükler ilkeleri devletimizde çok çok önemlidir. Bizim devletimizde Birlik vardır. Özgürlük vardır. Her bir insanımız, her bir vatandaşımız ırkı cinsiyeti ne olursa olsun düşüncesi inancı ne olursa olsun birinci sınıf vatandaştır. Büyük önder sizlere ve gençlere şöyle hitap ediyor Cumhuriyeti biz kurduk sizler yaşatacaksınız. Bizlerde sizlerin farkındayız. Yarın bu ülkede sizler görevler yapacaksınız. Bizlerde sizleri en iyi şekilde eğiteceğiz. Hepinizin bayramını kutluyorum.” Dedi.

Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ise konuşmasında, “ Çocuklarla beraber sevindiğimiz bu günde sevincimize ulusal egemenlik eşlik etmekte, bu güzel duygu sevincimizi kat be kat artırmaktadır. Bu zorlu yolda bizler sizler için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Hepinizin bayramını kutluyorum.” Dedi.

Günlüce Mahallesinde düzenlenen etkinliklerde Kaymakam Ermiş, Milli Eğitim Müdürü Bahçıvancı ve protokol üyeleri öğrenci ve velilerle halay çektiler. Etkinlikte Çocuk bayramı haftası süresince okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeleri verildi.