26 yıldır ücretsiz resim dersi veriyor

Kızıltepeli resim hocası 26 yılda 500 öğrenciye üniversite kapısını açtı.

Yaşam 21.08.2019 13:51:41 0
26 yıldır ücretsiz resim dersi veriyor

SELMAN GÜNEŞ

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde yaşayan resim öğretmeni Hurşit Aydoğan, 26 yılda açtığı ücretsiz resim kurslarıyla yaklaşık 500 öğrenciyi üniversiteli yaptı.

Kızıltepeli 42 yaşındaki resim öğretmeni Hurşit Aydoğan, 26 yıldır öğrencilere ücretsiz resim dersi veriyor. Şimdilerde İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde öğrencilere yönelik resim kursu veren Aydoğan yaklaşık 500 öğrenciye üniversite kapısını açtı. 1993 yılında Dicle Üniversite resim bölümünü kazanan Aydoğan o tarihten beri öğrencilere ücretsiz resim kursu veriyor.

 

Resim öğretmeni Hurşit Aydoğan, ?1993 yılında başladım ve 26 yıldır resim işini yapıyorum. Bu kadar sene içerisinde bize gelen öğrencilere resim dersi veriyorum. Yaklaşık 500 öğrencim üniversiteyi kazandı. Kimisi resim öğretmeni oldu. Çalışmalarımızda daha çok kara kalem çalışması yapıyoruz. Özellikle sınavlar için kara kalem çalışması yapıyoruz.? dedi.

 

Aydoğan ayrıca kendine özel bir çok sanatçının portre çalışmasını da yapıyor. Kursa gelen öğrenciler Hurşit hoca sayesinde resim çizmekten mutluluk duyduklarını söyledi.