29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman´ın çelenk sunumu ile başladı.

Politika 28.10.2019 21:55:48 0
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman´ın çelenk sunumu ile başladı.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, il protokolü, askeri erkan, daire başkanları,  gaziler, muhtarlar, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. Kuruluş Yılı kutlamaları, Hükümet Konağı önünde düzenlenen programla başladı.  

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Atatürk Anıtı´na çelenk sundu.

Yaman, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. Kuruluş Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ?Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Cumhuriyetle yaktığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyacağımızı; demokratik, laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim? dedi.

?Bu konudaki en büyük güvencemiz; birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini kavramış, aydınlık geleceğimize inanan yüce milletimizdir? diyen Yaman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

?Devlet ve millet olarak yarınlarımıza güvenle bakabildiğimiz bu ortamda başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal savaşımızın, terörle mücadelemizin, 15 Temmuz gecesinin, sınır ötesi operasyonlarının ve Barış Pınarı Harekâtının tüm kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarla milletimizin gönlünde taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.?