29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Sabah saatlerinde Mardin Valiliği Makamında Vali Tuncay Akkoyun, Vali Yardımcıları, Askeri Erkan, Emniyet Teşkilatı Mensupları, Gaziler, Şehit Aileleri, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşların tebriğini kabul etti.

Gündem 29.10.2023 19:31:00 0
29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

 

21 Kasım Şehir Stadyumunda devam eden kutlamalarda Vali Akkoyun ile Garnizon Komutanı katılımcıları ve vatandaşları selamladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Vali Tuncay Akkoyun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
"Yüz yıl önce yaşadığımız zorlu ve çetin günlerden sonra, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin Cumhuriyet ile taçlandığı büyük günün gururu içerisindeyiz. Aziz Milletimiz, bundan tam 100 yıl önce genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle şanlı bir mücadele vermiş ve vatanımızı koruyup, düşman işgalinden kurtarmıştır. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür. İstiklaline meftun, bağımsızlığına âşık Necip Milletimiz, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte başka milletlerin tahakkümü altında asla yaşayamayacağını bir kez daha kesin olarak ortaya koymuştur. Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin küllerinden yeniden doğuşu ve yeniden ayağa kalkışıdır. Cumhuriyetimiz, bu topraklarda kökleri çok derinlerde dalları ulu bir çınar timsali olan bin yıllık varlığımızın, sonsuzluğa taşıyacağımız var olma inancımızın en somut göstergesidir."
‘Türkiye Yüzyıl’ında Mardin’in tarımdan sanayiye, finanstan ticarete, kültürden eğitime, sağlıktan emniyete kısacası her alanda gelişimi, değişimi ve dönüşümü için mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Hoşgörü ve medeniyetlerin şehri Mardin’imizin Cumhuriyetin nice yüz yıllarına emin adımlarla yürümesi için üzerimize düşenleri yapıyoruz. Mardin’imizde Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan çalışmalar yapmaya eser üretmeye devam edeceğiz. Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken ecdadından aldığı ilhamla hangi ülkülere ulaşmanın hayalini kurduysa, bugün de Türkiye Yüzyılı vizyonuyla hedeflerine kutlu adımlarla ilerlemektedir. Rabbim bizleri muvaffak eylesin. Milletimize, önümüzdeki on yıllar, yüzyıllar, bin yıllar boyunca, bu vatan toprakları üzerinde nice zafer kutlamalarını nasip etsin. Bu duygularla 100. yıldönümünü coşkuyla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Siz değerli Mardinli hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum." İfadelerini kullandı.
Mardin'deki 29 Ekim kutlamaları öğrencilerin günün anlam ve önemine istinaden okudukları şiirlerin ardından halk oyunları gösterileri, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların öğrencilerinin sergilediği çeşitli etkinlikler ve sportif gösteriler ile devam etti.
Program, askeri birliklerin ve öğrencilerin geçiş töreni ile son buldu.


Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetimizin . Coşkuyla Kutlandı