300 bin nüfusluk Kızıltepe bir takımını BAL’a  gönderemiyor

2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadelede edecek olan Kızıltepe Sportif Faaliyetler, lige katılmama kararı aldı.

Spor 21.05.2021 14:58:00 0
300 bin nüfusluk Kızıltepe bir takımını BAL’a  gönderemiyor

Yıllardan beridir profesyonel lig özlemi çeken 300 bin nüfusluk Kızıltepe ilçesi Kızıltepe Sportif Faaliyetlerinin BAL’a çıkması genç potansiyeli yüksek olan Kızıltepe’de sevinçle karşılanmıştı. Ancak Kızıltepe Sportif Faaliyetler yönetimi lige katılmama kararı aldı.

“Futbolcu kardeşlerimizin emeğine yazık oldu”

300 bin nüfusluk bir kentte alınan karar büyük üzüntüyle karşılanırken takımın çalıştırıcılarından Mahmut Kurtay namı diğer Kaptan Taco tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Kızıltepe sportif faaliyetleri olarak sezona şampiyonluk hedefi ile çıktığımız ve 3 aydır yoğun tempo ile çalıştığımız idmanlarımıza ve sezona dün yapılan yönetim kurulu kararı ile lige katılmama kararı alındı. Futbol şehri Kızıltepe ve futbolcu kardeşlerimizin emeğine yazık oldu. bunun sebebi ise bizleri her seferinde TFF 14 aydır ne yaptığı kendisi de bilmiyor TFF bunu bilsin ki amatör olmasa profesyonel olmaz. Hani kuzu yavru yapmasa koyun çoğalır mı? Yok. Bütün  ligler oynandı biz 7 hazırlık maçı oynadık kimse hastalanmadı lig toplam 8 maçtı oynanabilirdi. TFF başkanı ve yönetim kurulu çıksın açıklama yapsın ayıp günah biz Kızıltepe olarak hakkımızı helal etmiyoruz.”