4 Mart Dünya Obezite Günü

Mardin merkez Artuklu ilçesinde obeziteye dur demek için sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Sağlık 5.03.2020 09:09:53 0
4 Mart Dünya Obezite Günü

Obezite, insan ömrünü kısaltması ve ortaya çıkardığı yan etkilerle de yaşam kalitesini bozması nedeniyle bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Son yıllarda yaşam biçimindeki değişikliklerin de katkısı ile toplumda görülme oranları sürekli artmaktadır. Bu nedenle obezite hakkında toplumdaki farkındalığın arttırılması, günlük yeme alışkanlıklarının sağlıklı yöne kaydırılması, fiziksel aktivite düzeyinin yükseltilmesi ve diğer sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması gerek önleme gerekse tedavide önem taşımaktadır.

Müdürlüğümüzce, obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamında; ilimizde sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini artırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla yapılan rutin çalışmalar dışında özel gün ve haftalarda farklı etkinliklerin düzenlenmesi, konuya olan farkındalık düzeyinin artmasını sağlamaktadır. Müdürlüğümüz tarafından, ?4 Mart Dünya Obezite Günü? nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. 21 Kasım Şehir Stadyumunda yapılan Yürüyüş etkinliğine Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hidayet Bakaç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehtap Bingül ve çalışanları, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı çalışanları , Müdürlüğümüzün Başkan Yardımcıları, Birim Sorumluları, müdürlüğümüz çalışanları ile Artuklu İlçemizdeki öğrenciler katıldı. Etkinlik alanında, elma, su, tişört, şapka ve broşürler dağıtıldı.

İlimizde Sağlıklı Hayat Merkezi ile hastane bünyesinde ve ilçelerimizde de sağlık kuruluşları bünyesinde kilo problemi olup zayıflamak isteyenlerle kilo almak isteyenlerin ücretsiz yararlanabileceği Obezite Danışmanlık Birimleri hizmet vermektedir


Anahtar Kelimeler: Mart Dünya Obezite Günü