40 yıldır işlettiği taş değirmen sayesinde 7 çocuğunu üniversiteli yaptı

Kızıltepe ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki 9 çocuk babası Mehmet Tekin, 40 yıldır işlettiği taş değirmeni sayesinde 7 çocuğunu üniversitede okuttu. Tekin emektar değirmeninde öğüttüğü kepekli unu şehir dışına da gönderiyor.

Yaşam 7.01.2020 09:05:42 0
40 yıldır işlettiği taş değirmen sayesinde 7 çocuğunu üniversiteli yaptı

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki 9 çocuk babası Mehmet Tekin, 40 yıldır işlettiği taş değirmeni sayesinde  7 çocuğunu üniversitede okuttu. Tekin emektar değirmeninde öğüttüğü kepekli unu şehir dışına da gönderiyor.

Kızıltepe ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Mehmet Tekin, Bahçelievler  Mahallesinde 40 yıldır çalıştırdığı taş değirmeni sayesinde 9 çocuğundan 7´sinin üniversitede okumasını sağladı. Tekin´in 6 erkek 3 kız olan çocuklarından 7´si taş değirmenden gelen gelirle okudu. Tekin´in üniversite mezunu çocukları arasında gençlik merkezi müdürü, polis, öğretmen ve subay bulunuyor.

Her gün bismillah diyerek değirmenini çalıştıran fedakar baba ?40 senedir bu işi yapıyorum. Elhamdülillah bütün çocuklarımı okuttum bu değirmen sayesinde. Benim oğlum Ümran´da yardımcı oldu bana. 7 çocuğumu bu değirmen sayesinde okuttum? dedi.

Yıkamalı değirmenler sebebiyle işinin düştüğünü anlatan Tekin, ?Yeni yıkamalı değirmenler faaliyete geçti, bizim değirmende artık iş azaldı. Benim servisim de yok o yüzden? açıklamasını yaptı.

40 yıllık emektar taş değirmeninde öğüttüğü kepekli unun şehir dışına da gittiğini vurgulayan Tekin, ?Bazı müşteriler var Alanya´ya İstanbul´a Ankara´ya götürüyorlar. Un yapıyorlar gönderiyoruz oraya kadar. Bu una kıymet veriyorlar.

Tekin´in müşterilerinden Abdullah Turgut, ?40 yıldan beridir birbirimizi tanıyoruz ve onunla çalışıyoruz. 7 tane çocuğunu bununla okutmuş. Ondan memnunuz, çok iyi bir insandır? şeklinde konuştu.

/resimler/2020-1/7/0908399599623.jpg