47 yıllık otomobiline gözü gibi bakıyor

Kızıltepe´de yaşayan 87 yaşındaki Ahmet Denli 1972 yılında aldığı Renault 12 model otomobiline 47 yıldır gözü gibi bakıyor. Fransa´daki fabrika Denli´ye otomobiline karşı 2018 model otomobil göndermek istedi ancak Denli otomobilini takas etmedi.

Yaşam 28.04.2019 11:10:39 0
47 yıllık otomobiline gözü gibi bakıyor

HABER SELMAN GÜNEŞ

Dünya´nın bir çok yerinde klasik araba tutkunu vardır. Kızıltepeli 87 yaşındaki Ahmet Denli de bunlardan bir tanesi.Denli 1972´de aldığı Renault 12 model otomobiline 47 yıldır gözü gibi bakıyor. Arabanın bütün parçaları daha ilk gün ki gibi orijinal. Yaşlı adam 47 yıldır kullandığı otomobil ile 22 kere Mardin´den İstanbul´a gitmiş gelmiş. Denli neredeyse yarım asıl yıldır kullandığı arabasının üretildiği fabrikaya bir teşekkür mektubu gönderince Fransızlar da eski model arabasını müzeye kaldırmak için 2018 model bir otomobil teklif etti. Ancak Denli Fransızların teklifini geri çevirdi.

Eski arabanın çok kıymetli olduğunu anlatan Denli, ?İnanır mısın belki başkası değiştirir fakat ben değiştirmem. Vallahi iki tane sıfır araba verilse bana bir tekerini vermem. Eski arabamı istedikleri için ben değiştirmedim. Yoksa deselerdi al araba sana kalsın diyecektim buyurun bana verin.? dedi.

Otomobili kullanmasını bilmek gerektiğini vurgulayan Denli, ?Otomobili temiz kullanmak gerekiyor. Hor kullanan çabuk yıpratır. Dikkatli git, kendini de koru onu da koru. Demirdir dili yok demez ?ben ilcildim.? açıklamasını yaptı.

Bunun tekerini sıfır arabaya değiştirmem

Denli sözlerini şöyle sürdürdü: ?Mal müdürünün yanına gittim selam verdim. Müdür ?hayrola Hacı´ dedi. Hayır sizde dedim. Müdür Bey´e bu ne evraklardır bana göndermişsiniz? Müdür, sana Fransa´dan bir tane sıfır Renault gönderilmiş artık eskisine değil yenisine binsin diyorlar. Heyecanlandım yeni sıfır araba ama benimkisi ederse 15 bin yapar o 32 bin eder. Düşündüm dedim sana da onlara da teşekkür ederim müdürcüğüm. Eski araba kıymetlidir. Başkası olsa belki değiştirir ama ben değiştirmedim.  Müdürün canı sıkıldı. Vallahi aklım başımda iki tane sıfır araba verilse bana ben bunun bir tekerini vermem.  Eski arabamı istedikleri için ben değiştirmedim. Yoksa al araban da sana kalsın deselerdi. Bana verin derdim. Ben 22 sefer  bin 600 kilometrelik İstanbul´a   bununla gittim geldim."/resimler/2019-4/28/1112118374635.jpg