70 yaşında Kızıltepe´ye transfer oldu

Tecrübelli futbolcu Şerif Kunt, Kızıltepe Gençlerbirliğispor´da top koşturacak.

Spor 17.01.2019 22:09:17 0
70 yaşında Kızıltepe´ye transfer oldu

HABER SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe 2. Amatör takımlarından Kızıltepe Gençlerbirliği Spor´a transfer olan 70 yaşındaki Şerif Kunt, takımıyla ilk idmanına çıktı. Gençlere taş çıkaran Kunt, hareketleriyle göz doldurdu. Kunt, Kızıltepe´de bir barış elçiliği görevini yapmak istediğini söyledi.

70 yaşında top sektiriyor, şut çekiyor ve 16 yaşındaki gençlerle düz koşu yapıyor. İlerleyen yaşına rağmen futbola devam eden amatör futbolcu, Şerif Kunt, Kızıltepe Gençlerbirliği Spor´a transfer oldu. Kunt Kızıltepe İlçe Stadında ilk idmanına çıktı. Forvet mevkiinde oynayan deneyimli futbolcu, çıktığı ilk idmanında gençlere taş çıkarttı. Deneyimli forvet, antrenmanlarda gençlere de tecrübelerini aktarıyor.

Hedefinin Türkiye´deki bir çok ilde futbol oynamak olduğunu anlatan Kunt, ?Trabzon´da futbolu noktaladıktan sonra her ilde futbol oynamak diye bir sözüm vardı. Gençlere örnek teşkil etmek amacıyla Osmaniye Karatayspor´da oynadım. Şimdide Mardin Kızıltepe´yi tercih ettim. Futbol benim için evlattır. Bu sevgi bizim ruhumuza girmiştir bundan kopmak imkansızdır. 55 yıllık futbol hayatımda bununla yattım bununla kalktım. Bir barış elçiliği görevini de burada yapmak istiyorum. Genç bir kardeşimle de yan yana olup top oynamak bize mutluluk verecektir.? dedi.

Kızıltepeli gençler de şimdiden Kunt´u bağırlarına bastılar. Gençler, ?Şerif Ağabey bize örnek olacak bir isim. Ailemizden birisi gibi oldu. Şimdiden baba oğul gibi olduk.  Şerif Ağabeyden çok şey öğreneceğiz. Biz de onun gibi75 yaşına kadar futbol oynamak istiyoruz.? ifadelerini kullandı.

Kulüp başkanı Şükrü Kılıç da, ?Bizi tercih ettiği için büyük şeref duyduk. 70 yaşında oynadığı futbolla gençlerimize çok tecrübe olacak. Biz onu kendimize örnek alacağız.? diye konuştu./resimler/2019-1/17/2213057612089.jpg