CUMHURİYET’İMİZİN 100. YILINI 7’DEN 70’E KUTLUYORUZ

HABER MERKEZİ

Gündem 28.10.2023 10:03:00 0
 CUMHURİYET’İMİZİN 100. YILINI 7’DEN 70’E KUTLUYORUZ

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Bayır İlkokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında okul Müdürü Yetkili Öğretmen Hakan Sönmez ve öğretmenlerin aldığı kararla Cumhuriyet’imizin 100. Yılına özgü daha önce Derik’te yapılmayan bir etkinlik düzenlendi.

 Okul İdaresinden yapılan açıklama şu şekilde: "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mustafa Kemal Atatürk ve bu toprakların uğrunda nice canlar veren şehitlerimiz ve gazilerimiz tarafından ‘ Egemenlik Milletindir. ‘denilerek bizlere armağan edilmiştir. Bizlere bırakılan bu mirası hepimiz en ileriye taşımak için genç yaşlı, çoluk çocuk demeden uğraş vermeliyiz.  Cumhuriyetimizin kazanılmasında askerlerimizin yanı sıra yaşlı ana  babaların da verdiği mücadeleyi unutmamalıyız. Kadınlarımızın cepheye  ne kadar zor şartlarda mühimmat ve eşya taşıdığını hepimiz bilmekteyiz.

         Müdür Yetkili Öğretmen Hakan SÖNMEZ’in  etkinliği diğer öğretmen arkadaşlara önermesiyle birlikte velilerimize danışarak bu anlamlı ve özel günün etkinliği katılabilecekleri sorulmuştur. Köylülerimizden gayet güzel bir şekilde dönüt alarak ; ‘’ Bu etkinliği yapmak bizlerin borcudur. Bu günlere gelmemizde emeği olan herkesi anmak ve onlara teşekkürlerimizi sunmak için bize fırsat olacaktır.’’ diyerek etkinlikte yer alarak  bizleri oldukça memnun etmiştir. Hep birlikte hazırlandığımız bu  etkinlik ile Cumhuriyet’imizi sonsuza dek yaşatacağımızı ve bu uğurda nice emekleri verebileceğimizi köylülerimizle birlikte öğrencilerimize aşılamış olduk.

 

Öğrencilerimiz bu etkinliği izleyip etkinlikte yer alarak  Cumhuriyet’imizin 100. Yılına özgü en güzel kutlamasını yaparak mutlu olduklarını ifade ettiler. Kız öğrencilerimizden bir tanesi de ‘’ Öğretmenim ben ninem gibi Cumhuriyet kadını olacam’’ diyerek bizleri oldukça sevindirdi. Unutmayalım bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu vatan için elimizden geleni yapıp vatanımızı korumaya özen göstermeliyiz. Öğretmenler olarak milli değerlerimizi ve benliğimizi öğrencilerimize  aktarmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk ‘ün dediği gibi ‘’ Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’’  Milli değerlerimizi yaşatmaya ve unutturmamaya gayret etmeliyiz."