Kızıltepe’de fidanlar toprakla buluştu

Daha yeşil bir Türkiye için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi diyerek başlattığı, fidan kampanyasına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam da destek oldu.

Yaşam 12.11.2020 10:35:00 0
 Kızıltepe’de fidanlar toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın himayelerinde ‘Geleceğe Nefes’ olabilmek için Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, kurum amirleri ve öğrencilerle birlikte Mimar Sinan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde fidanları toprakla buluşturdu.  Öğrencilerle birlikte fidan dikimini gerçekleştiren Çam, daha sonra öğrencilerle birlikte toprakla buluşan her fidana ilk can suyunu da verdi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimi ilçemizde olduğu gibi tüm Türkiye de saat 11.11'de gerçekleştirildi. Bu yıl Azerbaycan, Bosna-Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna gibi 30 ülkenin de katılımıyla 83 milyon fidan aynı anda toprakla buluştu. Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan etkinlik gelecek nesillere bırakılan en önemli miras olarak yerini aldı.

Fidan dikimi sonrası Hüseyin Çam belediyenin serasını ziyaret ederek,  çalışanları ziyaret etti. 150 bin tohumun filizlendiği serada çalışmalara tüm hızıyla devam edildiğini vurgulayan Çam, “Geleceğimize nefes olmayı sürdüreceğiz. Ekilen her fidan yarın bizlere nefes ve yaşam olarak dönecektir.” dedi.