Mardin’in Lezzet Durağı; “Gurme Restoran”  MAÜ’de Açıldı

Tarihten gelen geleneksel tatların akademide harmanlanarak yeniden damaklara hitap edeceği “Gurme Restoran” hizmete açıldı.

Ekonomi 25.10.2021 17:53:00 0
   Mardin’in Lezzet Durağı; “Gurme Restoran”  MAÜ’de Açıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüs alanında Sosyal Yaşam Merkezi ve Merkezi Yemekhane binası teras katında bulunan “Gurme Restoran” halka açık olarak hizmet vermeye başladı. Gastronomi alanında Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin ödül aldığını anımsatan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,  “Mardin mutfağının yeni modern yorumlar ile dünyaya tanıtılmasını istiyoruz. Turizm Fakültemizde yer alan Gastronomi Bölümü, Mardin mutfağını zirveye taşıyacak, özgün ve etkin sunum hizmet kalitesine eşlik edecek Mardin manzarası ve mekân ambiyansı ile Osmanlı Saray’ını aratmayacak düzeye taşıyacaktır. Kadim kültürümüze ait gün yüzüne çıkarılmamış yemek çeşitleri ile menüler taçlandırılacaktır. Restoranımızı profesyonel yaklaşımlarla Mardin’in örnek bir tesisi olarak uygulamaya koyduk.” dedi.
 
Turizm Fakültesi bünyesinde öğrencilerin uygulama alanı olarak da kullanılan MAÜ Gurme Restoran’ın tüm Mardin halkına ve rotası lezzet olan tüm misafirlere hizmet vermeye başladığını aktaran Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman;
“Gurme Restoran, Sosyal Yaşam Merkezi ve Merkezi Yemekhane binası ikinci katında Mardin ilinin eşsiz manzarasına hâkim bir konumu ile misafirlerini ağırlamaktadır. Mardin mutfak kültürünün günümüz modern mutfak yaklaşımı ile sentez edildiği MAÜ Gurme Restoran, bölge halkı için alternatif   bir mekân olma potansiyeline sahiptir. Restoran, ağırlıklı olarak Turizm Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin çalıştığı ve teorik bilgilerini pratiğe dönüştürdüğü bir uygulama alanı olarak da ön plana çıkmaktadır.” dedi.

Harman, 25 Ekim 2021 tarihi itibariyle hizmete açılan Restoranın haftanın her günü 12.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmete açık olacağını belirtti.