Yeniden Refah Partisi Mardin basını ile bir araya geldi

Yeniden Refah Partisi Mardin İl Teşkilatı, Basın ile düzenlediği tanışma toplantısında Midyat Belediye Başkan Adayı Seyfeddin Alpsoy’un adaylığını da açıkladı.

Politika 13.12.2023 06:19:00 0
 Yeniden Refah Partisi Mardin  basını ile bir araya geldi

 

Yeniden Refah Partisi Mardin İl Teşkilatı, İl Başkanı Mahmut Özer ve yönetim kurulu üyeleri Mardin’de görev yapan basın mensupları tanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda Seçim çalışmaları ve YRP’nin belediyecilik anlayışı ile ilgili bilgilendirme yapılırken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında tanıttığı Midyat Belediye Başkan Adayı Midyatlı iş insanı Seyfeddin Alpsoy’da toplantıda yer aldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Mahmut Özer, belediyecilikte 94 ruhunu anlattı. Özer, “Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın Başbakanlığında kurulan ve hizmet ve başarı anlamında sadece Türkiye değil, dünya şampiyonu olan 54. Hükümet’in işbaşına gelmesinde, bir başka deyişle bu hükümeti doğuran sebep olarak Refah Partisi’nin 1995 seçimlerinde birinci parti olmasında en büyük paylardan bir tanesi 1989 ve 1994 yerel seçimlerinde işbaşına gelen Milli Görüş belediyeciliği anlayışı ve bu anlayışın ortaya koyduğu efsane hizmetlerdir. Milletimizin 1989 ve 1994’de Milli Görüş belediyeciliği ile bu efsane hizmetlerle tanışması, Refah Partisi’nin 1995 Milletvekili seçimlerinde birinci parti olmasında rol oynayan son derece önemli bir etkendir.” dedi.

‘ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR, SUSUZLUK VE HAVA KİRLİLİĞİ’


Milli Görüş belediyeciliği öncesinde, “şehir” dendiğinde akla genel olarak 5 maddenin geldiğini ifade eden Özer, bunları çöp, çamur, çukur, susuzluk ve hava kirliliği olarak açıkladı.Özer, “Belediye dendiğinde de akla 3 madde gelmekteydi; borç, adam kayırma ve suiistimal… Vatandaşa kapıları kapalı ve tepeden bakan belediye… Yerel seçimlere yönelik çalışmalarını da anlatan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ise şunları söylemişti: ‘Yeniden 94 ruhunu canlandırmak üzere bu çalışmalarımızı bugün İstanbul’da olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında gayretle devam ettiriyoruz. 94 ruhu dediğimizde Milli Görüş belediyeciliği dediğimizde aklımıza ne geliyor; bir defa rüşvetin, yolsuzluğun, israfın olmadığı bir belediyecilik geliyor. Adam kayırmanın, çifte standardın, torpilin olmadığı bir belediyecilik geliyor. Beyaz masa hizmetleriyle halkla kucaklaşan, halkla iç içe olan halkla arasına mesafe koyan, halka tepeden bakan kibir abidesi belediyecilik değil; tam tersine halka kucağını açan, halka kapılarını açan bir belediyecilik anlayışı aklımıza geliyor…’ Bu efsane hizmetler gerçekleştirilirken belediyeler bugün olduğu gibi boğazına kadar borca batırılarak değil, tam tersine belediyelerin borçları ödenerek bir yandan bu efsane hizmetlerin gerçekleştirildiği bir belediyecilik aklımıza geliyor. Rant uğruna yeşil alanları yok eden, şehirleri betona boğan bir belediyecilik değil, yeşil alanları arttıran bir belediyecilik aklımıza geliyor. Bize emanet edilen her bir kuruşa sahip çıkan ve yetim hakkına, belediye malına göz dikmeye asla müsamaha göstermeyen bir belediyecilik aklımıza geliyor. Her zaman ifade ettiğimiz gibi belediye binasının giriş kapısının üzerine rüşvet alan da veren de melundur tabelasının asıldığı ve bu prensibin uygulandığı bir belediyecilik aklımıza geliyor. Milletimizi Yeniden Refah belediyeciliğine milli görüş belediyeciliğiyle tanıştıracağız diyoruz.” diye konuştu.

‘MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ, YOLSUZLUĞA SON VEREN BELEDİYECİLİKTİR’

 

Özer, son olarak şunları söyledi: “Milli Görüş Belediyeciliği; Rüşvetin, yolsuzluğun, adam kayırmanın olmadığı, millete hizmetin ibadet aşkıyla yapıldığı belediyeciliktir. Milli Görüş Belediyeciliği; Efsane hizmetlerin belediyeler borca batırılarak değil, borçlar kapatılarak yapıldığı belediyeciliktir. Milli Görüş Belediyeciliği; kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olarak değil, hakka hukuka riayet edilerek yapıldığı belediyeciliktir. Milli Görüş Belediyeciliği; şehirleri betona boğmayan, toprağın, ağacın, çiçeğin, çevrenin hakkını veren belediyeciliktir. Milli Görüş Belediyeciliği; rüşvet alan da veren de mel’undur tabelasını bütün belediyelerin girişine asan belediyeciliktir. Milli Görüş Belediyeciliği; bize emanet edilen her kuruşu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz, yemeye tevessül edenlerin de burunlarından fitil fitil getiririz’ diyen belediyeciliktir. Milli Görüş Belediyeciliği; ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ diyen, israfa, yolsuzluğa son veren belediyeciliktir.”