Yeşilli Uluslararası Kiraz Festivali yapıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Yeşilli ilçesinde bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivali’nin açılışına katıldı.

Gündem 14.06.2022 11:50:00 0
 Yeşilli Uluslararası Kiraz Festivali yapıldı

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Yeşilli Kaymakamlığı ve Yeşilli Belediyesince bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen “Uluslararası Kiraz Festivali” Gençlik Merkezinde Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla yapılan açılış töreniyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan festival, halk oyunları ekibinin gösterisi,  ses yarışması kapsamında gençlerin şarkı söylemesi, kortej yürüyüşü, Diyanet İşleri Başkanlığı İlahi Korosu ve çeşitli sanatçıların konseri ile devam etti.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, beraberindekilerle festival kapsamında açılan stantları tek tek gezdi.

Festivalde değerlendirmelerde bulunan Vali Demirtaş, etkinlikle amaçlarının tarih ve kültür şehri Mardin'i ve yöresel ürünlerini tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.

Özelikle kiraz gibi ürünlerin tanıtımda çok ciddi bir katkısının olduğunu aktaran Demirtaş, “Bir taraftan da ürünün gelişmesi, ürünün artırılması açısından çok ciddi katkısı ve faydası oluyor. Bunun aracılığıyla da kentimizi tanıtmaya çalışıyoruz. İnşallah güzel bir festival olur. Vatandaşın da ilgisinin çok olduğunu görüyorum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Festivalin açılışına; Vali Mahmut Demirtaş, Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Yeşilli Kaymakamı Emre Öztürk, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Festival ikinci günde düzenlenecek yarışmalar, konserler ve çeşitli etkinliklerin ardından son bulacak.