ADEM´den örnek davranış

Kızıltepeli kadınlar Mardin ve Kızıltepe´nin tarihi eserlerini tepsiye sığdırıyor.

Yaşam 17.01.2019 12:43:13 0
ADEM´den örnek davranış

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe Kaymakamlığı Aile Destek Merkezinde kurs gören (ADEM) kadınlar birbirinden daha özgün eserler ortaya çıkarmaya devam ediyor. Ahşap boyama kursu gören kursiyerler, Mardin ve Kızıltepe´nin tarihi ve kültürünü ahşap tepsiler üzerine sığdırıyor.

Kızıltepeli 16 kursiyer hem vakitlerini harcamak için hem de aile bütçesine katkıda bulunmak için kaymakamlığın açtığı kurslarda meslek öğreniyor. Bu kapsamda ahşap kursuna gelen kursiyerler başlattıkları yeni proje ile Mardin ve Kızıltepe´nin tarihi ve kültürünü ahşap tepsiler üzerine sığdırıyor.
Mardin Ulu Camii, sokakları, Mardin ile özdeşleşmiş güvercin ve eşek ile Kızıltepe taş köprüsü ve Şahkulubey Kızıltepe´nin hünerli kadınları yeni bir proje saydıklarımızı ahşap tepsinin üzerine sığdırıyor. ADEM kurslarına katılan kadınlar bu ürünlerin yanı sıra ahşap üzerine yaptıkları boyamalarla birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor.

Kursiyer kadınlar Kızıltepe ve Mardin´in tarihini tepsiye sığdırdıklarını söyleyen kursiyer kadınlar, ?ADEM´den çok memnunuz . Bu ürünleri yapıp satabiliriz. Mardin ve Kızıltepe çalışmamız var. Biz burada ahşap tepsiye Mardin´i koyuyoruz. Kızıltepe´nin tarihi eserlerini koyuyoruz. Küprümüzü, Şahkulubey.? diyor.

Ahşap Boyama kursuna 16 kursiyerin katıldığını anlatan usta öğretici Sema Nilüfer, Mardin ve Kızıltepe´nin tarihinin ileriki nesillere aktarılması için böyle bir proje başlattıklarını söyledi. Kaymakam Mehmet Yüzer´e ve Adem Sorumlu Müdürü Aslı Gülden Çiçek´e teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: ADEM örnek davranış