Adını çevre yolu koydular mahallenin içinden geçirdiler, kazalar bitmiyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 3 yıldan beridir bitirilemeyen yeni çevre yolunda meydana gelen trafik kazasında 1 ağır, 5 kişi yaralandı.

Asayiş 30.08.2023 11:24:00 0
Adını çevre yolu koydular mahallenin içinden geçirdiler, kazalar bitmiyor

Kızıltepe’de şehir içinde kalan ve ölümlü kazaların yaşandığı çevre yoluna alternatif olarak 2020 yılında yapımına başlanılan  yeni çevre yolunda da kazalar eksilmiyor.

Olay, bugün sabah saat 08.00 civarlarında  Kızıltepe ilçesine bağlı Akdoğan yolu üzerinde bulunan buğday pazarı önünde meydana geldi. 

İpek mahallesi Akdoğan caddesi çevre yolu kavşağında 33 BTS 31 plakalı transit kamyonet ve 47 AAZ 518 plakalı otomobil çarpıştı.

Görgü tanıklarının 112 acil Çağrı merkezine haber vermesiyle olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi.

Otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu 50 yaşındaki Nuh B., 55 yaşındaki Vahap B., 52 yaşındaki Rasım B., 35 yaşındaki İdris T. ve 30 yaşındaki Mizgin T. yaralandı.

Kazada yaralananlar ambulanslarla Kızıltepe devlet hastanesine kaldırıldı. Kazada yaralanan Nuh B.‘nin   durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın meydana geldiği yolda trafik bir süre durdu. Kazayla ilgili inceleme başlattı.

Mahalle içerisinde çevre yolu olur mu?

Adı çevre yolu konulan ve mahalle arasında kalınan ‘çevre yolu’ 3 yıldan beridir bir türlü trafiğe açılmadı. Ancak vatandaş, trafiğe açılmayan yolu mecburen kullanıyor. Buda kazaları beraberinde getiriyor. Vatandaş, sosyal medyada tepkisini dile getiriyor. Neredeyse her hafta trafik kazasının yaşanıldığı yol ile ilgili Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçtiğimiz günlerde gensoru vermişti. Tanhan, 2020 yılında yapımına başlanılan ve 3 yıldan beridir yolun tamamlanamadığını hatırlatarak vatandaşın mağduriyetine sebep olduğunu ve kazaların yaşanıldığını belirtti.