Afacanlar eğlenerek meslekleri tanıyor

Kızıltepe´de açılan Afacanlar Eğitim ve Oyun Merkezi çocuklara meslekleri eğlenceli bit şekilde öğretiyor.

Yaşam 28.03.2019 09:10:00 0
Afacanlar eğlenerek meslekleri tanıyor

SELMAN GÜNEŞ

Araba sürüyorlar, hakim oluyorlar, kimisi doktor oluyor kimisi de aşçı oluyor. Bu renkli görüntüler Kızıltepe´de 600 metre kare alan üzerinde açılan Afacanlar Eğitim ve Oyun Merkezinden. Yeni Kent Mahallesinde Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Koçhan tarafından işletilen merkezde çocuklar hem eğleniyor hem de mesleklerle uygulamalı bir şekilde tanışmış oluyor. Merkezde atölye çalışmaları, eğitici oyun alanının yanı sıra kafe bölümü de bulunuyor.

İşletme sahibi Mehmet Koçhan, ?En büyük amacımız dört duvar arasında sıkılan çocukların enerjilerini atmalarını istiyoruz. Çocuklar buraya geldiklerinde eğlence haricinde de meslek öğreniyorlar. Gelecekleri için hevesleri olan meslekleri şimdiden öğreniyorlar. Burada çocuklarımız eğlenerek öğreniyor. Mesela pizza yapan çocuklarımız yaptıkları ürünleri ailelerine verdiklerinde çok mutlu oluyorlar. ? dedi.

Merkezlerinin çok güvenli bir yer olduğunu anlatan Koçhan, aileler sistem üzerinden evden ve iş yerleri üzerinden çocuklarını izleyebileceklerini söyledi.

Çocuk Gelişimi Eğitmeni Muhabbet Aydoğan, ?Burada ilk önce çocuklarımız streslerini atıyor. Farklı aktivitelerle çocuklar eğleniyor. Basit bir seviyede meslekleri öğreniyorlar. En azından hangi mesleğin görev alanlarını öğreniyorlar. Polis, adliye, aşçılık, inşaat gibi atölyelerimiz var.? şeklinde konuştu.

Çocuk Gelişimi Eğitmeni Hayriye Tarı, çocukların küçük yaşta geleceğe dair planlar yapmayı öğrendiklerini anlattı.