Ahmet Türk: Adım rüşvete karışırsa istifa intihar ederim

Kızıltepe ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, adının rüşvete karıştığı takdirde yüzüne tükürülmesini isteyerek intihar edeceğini söyledi.

Politika 8.08.2014 08:59:01 0
Ahmet Türk: Adım rüşvete karışırsa istifa intihar ederim

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, hafta sonu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP adayı Selahattin Demirtaş’a destek için Kızıltepe ilçesinde bazı STK temsilcileri, oda başkanları, Muhtar ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek bir toplantı düzenledi.

“Demirtaş yüzde 55 oy alsa da o koltuğa oturamaz”

Toplantıda konuşan Türk, “Selahattin Demirtaş, şunu çok iyi biliyor ki Türkiye’de yüzde 55 dahi oy alsa, o koltuğa oturamayacağını biliyor. Demirtaş, ‘bir inancın bir görüşün bir fikrin adamıyım bu fikrimi ve inancımı paylaşmak için aday oldum’ diyor.” dedi.

“Adım rüşvete karışırsa intihar ederim”

Belediye başkanlığı süresince adının yolsuzluğa karıştığı takdirde yüzüne tükürmesini isteyen Türk, böyle bir durumda intihar edeceğini iddia etti.

Türk, “Yerel bir göreve talip oldum. Ya da bu görev bana verildi. Bunu çok açık söylüyorum ki, bunu izleyin. Bir gün bu halkın bir kuruşuna tenezzül edersem gelin yüzüme tükürün. Benim amacım gerçekten hizmet etmek. Ama koşullar ve sıkıntılar bizi zorluyor. Eğer bir gün ismim rüşvete, yolsuzluğa karışırsa size söz veriyorum kendimi sağ bırakmam intihar ederim. Ama biliyorum ki Cumhuriyetin yüz yılda yapamadığı şeyleri benim ve arkadaşlarımın bir iki yılda yapma şansı da yok. Yüz yıllık bir mirası devralmışız. Yüz yılda yollar yapılmamış, içme sular yapılmamış, kanalizasyon yapılmamış. Mardin hem Kültür Merkezi hem turizm merkezi hem de stratejik bir şehir. Bir tarafta Rojava’ya sınır, bir tarafta Kürdistan’a sınır.” şeklinde konuştu.