Ahmet Türk göreve resmen başladı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk belediye binasına gelerek, resmen göreve başladı.

Politika 5.04.2024 23:13:00 0
Ahmet Türk göreve resmen başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayı Ahmet Türk geçtiğimiz gün mazbatasını almıştı. Türk, beraberlerinde yüzlerce kişi ile belediye binasına geçti. İstasyon Mahallesi’nde bulunan belediye binasına davul zurna eşliğinde geçen kitleyi belediye çalışanları karşıladı. Belediye binası önünde Başkan Türk vatandaşlara hitap etti.

31 Mart seçimlerinde hep birlikte verilen bir mücadele ile büyük bir başarı elde ettiklerini dile getiren Türk, “Bu başarı sadece Kürtlerin değil, Arap halkının, Süryani halkının, Tat halkının, Mihelemi halkının da katkılarıyla güçlü bir şekilde seçimlerden çıktık. Elbette ki, Mardin çok kültürlü, çok inançlı bir şehrimiz. Ona layık bir anlayışla yönetimimizi oluşturacağız. Sivil toplum örgütlerimizle, halkımızla Kent Konseyi’mizle birlikte ihtiyaçları belirleyeceğiz ve halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.

“Herkesi kucaklamaya çalışacağız”

Çaresiz ve umutsuz olmadıklarını, halkla beraber şeffaf bir şekilde belediyeyi yöneteceklerini kaydeden Ahmet Türk, “Asla ama asla 21b’ye göre 21c’ye göre ihaleler yapmayacağız. Bütün ihalelerimiz, bütün çalışmalarımız açık ve şeffaf olacak. Şunu da ifade etmek istiyorum; herkesi kucaklamaya çalışacağız. Ama gerçekten bu belediyeye ihanet edenleri de tespit ediyoruz, tespit edeceğiz. Bunun da bilinmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Talana ve hırsızlığa göz yumanların olduğunu ifade eden Türk, hukuki olarak gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Türk konuşmasının  ardından belediyenin toplantı salonuna geçerek, halkın tebriklerini kabul etti.

 


Anahtar Kelimeler: Ahmet göreve resmen başladı