Aile bütçesine ´Anne Eli´ değdi

Eşinin işsiz olduğunu gören Mekiye Karaozan açtığı lokanta ile ailesini geçindiriyor.

Yaşam 16.01.2019 10:02:55 0
Aile bütçesine ´Anne Eli´ değdi

HABER MERKEZİ

Mardin Kızıltepeli Mekiye Karaozan, eşinin işsiz olduğunu görünce işe koyuldu. Anne Karaozan, bir lokanta açtı ve burada yöresel yemekler yapıp satmaya başladı. Böylece aile bütçesine katkı sağlayan anne müşteri yoğunluğundan da memnun. 

Kızıltepeli anne Mekiye Karaozan, eşinin işsiz olduğunu görünce bir lokanta açamaya karar verdi. Eşi ve çocukları ile birlikte iş yerini açan anne Karaozan anne elinin lezzetinden esinlenerek iş yerinin ismini de ´Anne Eli´ koydu. Aile burada Mardini yöresine ait yemekler yapıp, servis ediyor. Ailenin işlettiği lokantaya gün geçtikçe müşteriler ilgi gösteriyor.

Ailesinin desteği ile lokantayı açtığını anlatan Mekiye Karaozan, "25 yıldır ev hanımlığı yaptım. 6 çocuğum var. 5 kız biri oğlan olmak üzere. Üniversiteye giden çocuklarım var. Eşimin işi yoktu işsizdik. Ne yapalım dedik bildiğimiz işi yapalım dedik. Hani 6 çocuk büyütmek ev hanımı olmak anne olmak yani bildiğim şeyleri yemek yapmam herkeste elimin tadının güzel olduğunu söylüyordu öylece ufak ufak başladık. Dükkanın ismi anne eli anne elinin lezzeti demek yani.

Her gün farklı mahalli yemekler yaptığını vurgulayan Karaozan, "Menülerimiz var her gün ayrı ayrı yemek yapıyoruz; kuru fasulyesinden tutun içli köfte, ekşili köfte, erok, kelle paça, işkembe çorbası ve fırında güveç yapıyoruz. Buraya gelen Müşteriler çok şükür memnunlar memnun oldukları için arkadaşları da getiriyor. Gün geçtikçe kapasitemiz yükseliyor iyiye gidiyoruz yani yeri büyütmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

KOSGEB´e başvurduğunu belirten anne Karaozan, dosyasının onaylanmasından sonra iş yerini büyüteceğini aktardı.

Anne Karaozanın üniversite öğrencisi kzı Nagehan Karaozan da daima annelerine destek verdiklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: Aile bütçesine Anne değdi