AK Parti, Kızıltepe Danışma Toplantısı

Ak Parti Kızıltepe ilçe danışma toplantısı Milletvekili Miroğlu ve partilerin geniş katılımı ile yapıldı.

1.06.2016 10:24:10 0
AK Parti, Kızıltepe Danışma Toplantısı

 AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Ak parti ilçe yönetimi ile partililerin katılımı ile yapılan Kızıltepe ilçe teşkilatı danışma toplantısın Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) konferans salonda yapıldı.

Ak Parti Kızıltepe ilçe danışma toplantısında Divan seçiminin arından Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanı Murat Durgan´ın açılış konuşması ile başladı.

Bölgede yaşanan şiddet ve terör olayları ve hendek politikalarını eleştiren ilçe başkanı Murat Durgan, Tehdit ve hendek tehditlerine boyun eğmeyip onaylamadıkları için Kızıltepelilerin sağduyulu davranışına teşekkür etti. Başkanlık sisteminin ülke için önemine dikkat çeken Durgan,? Bu yönetsel çekile ileri gidilemeyeceğini gördük, yeni bir anayasa ile başkanlık sistemine geçmesi ülkemiz için bir zorunluluk haline gelmiştir. Gerek Muhalefetin gerekse bir kısım vesayet odaklarının başkanlık sistemine yüksek sesle karşı çıkmalarının tek sebebi ise Parlamenter sistemde bir nebze de olsa iktidar olma ihtimali gördükleri içindir. % 65´e %35 bandının yerleştiği ülkemizde başkanlık sistemi ile bir daha ilelebet iktidar olamayacaklarını anladılar. Bu nedenle başkanlık sistemine karşı koymaktadırlar. Bizimde bu aşamadan sonra başkanlık sistemini oturtmak için başkanlık sistemini halkımıza anlatmak için var gücümüzle çalışmamız gerekir.? Şeklinde konuştu.

Daha sonra Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar bir konuşma yaparak Ak Parti çalışmalarının altını çizdikten sonra yapılan hizmet ve çalışmaların önünü tıkayan muhalefet partilerini eleştirip başkanlık sisteminin zorunluluk haline geldiğini söyledi. Dündar katılımlarından dolayı başka Miroğlu olmak üzere herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Mardin İl Başkanı Dündar´ın konuşmasının ardından toplantıda bir konuşma yapan Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise ülke ve bölge sorunları ile siyasi çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bölgede hendek siyasetini hayata geçiren örgüte halkın destek vermediğini ve bu yüzden bölge halkına teşekkür ettiğini belirten Milletvekili Miroğlu konuşmasında şunları söyledi:
"Hendek siyasetinin Kızıltepe gibi kadim bir ilçede hayat bulamadığı için Kızıltepe´ye teşekkür ediyorum.
Kızıltepe´nin halkına teşekkür etmekle birlikte bu politikanın dışında kaldığı için çok doğru bir tercihle bu politikaya prim vermediği ve desteklemediği için teşekkür etmek istedik. Nusaybin halkına da teşekkür etmek istedim. Nusaybin halkının da bu politikaya destek vermediğini bunun için teşekkür ediyorum. Nusaybin, Sur, Cizre, Silopi ve İdil halkına da teşekkür etmek istiyorum. Evet buralarda bu siyaset hayata geçti ama bu siyaseti hayata geçirenler sadece kendileriyle baş başa kaldılar. Halka çok büyük eziyet ettiler ama halktan her hangi bir destek görmediler. Zannediyorum bu hendek meselesi ya da bu hendek politikası dediğimiz dönemin en önemli sonucu Türkiye siyaseti açısından bu olmuştur. Bölge halkının bu siyaseti geliştiği alanlarda hiçbir şekilde bunu desteklememesi. Bu tabi Türk-Kürt siyasi ilişkilerinde de çok olumlu etkileyecektir.

Kızıltepe´de ve çevre il-ilçelerde tarımsal sulama nedeniyle bazı sorunlar olduğunu belirten AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu konuyla ilgili şunları söyledi.
?Tarımsal faaliyetlerin başlamasıyla birlikte elektrik sıkıntılarının yaşanmaya başlaması kronikleşmiş bir meseledir. Bu meselenin çözümü için buradaki vatandaşlar, Sivil Toplum kuruluşları, ilgili bakanlıklarla ve hatta Başbakanla tahmin edilmeyeceği ölçülerde ve zamanlarda fikirlerini paylaştık. Zannediyorum kısmi bir sonuçta almış durumdayız ama bu sonuç bizi memnun eden bir sonuç değil, tabi bu geçici bir çözüme kavuştu tırnak içinde söylüyorum bunu büyük bir iddiamız yok hakketen bu problem orta yerde duruyor bana göre ve bunun de kesin çözümünün de yollu çözümü belli yani GAP projesinin tamamlanmasıdır. Sayın Başbakanla biz Dürümlü´de yaşayan katliamı için taziye ziyaretinde bulunduğumuzda uçakta bir şey söyledi çok önemsedim. Bu geçmişte yaşanan tahribatların telafi etmek için zamanla yarışmamız lazım hakikaten Mezopotamya ovasının bu kuraklığını sona erdirmek için zamanla yarışmamız lazım. Bunun da yolu bellidir GAP ile ilgili sulama kanallarının ihalelerinin bir an önce yapılmasını mümkünse ihalelerinin bir iki müteahhitlere değil bu işi bilebilecek bu işi anlayan yapan tüm Türkiye de ne kadar müteahhit varsa her birisine 50 km 40 km ver ve bu işi bitir. Bu saatten sonra benim ve Ceyda hanımın en önemli işi bu elektrik meselesinde kalıcı çözüm arayışları içerisine girmektir.

Partilerimiz farlı olabilir ama herkesin her kese saygı duyacağı herkesin herkesin fikirlerine hürmet edeceği bir toplum ve buna Mezopotamya halkı Arabıyla, Süryanisi ile Kürdü ile en makbul yerde duruyor bu fikre en yakın halkız biz. En önemli amaçlardan hedeflerden biride yeni anayasa ve başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemi ve anayasayı en çokta bölge insanının hararetle tartışacağını düşünüyorum. Yereldeki güçlerle ittifak etmek güç birliği yapmak politikalarımızın merkezi haline gelmesi gerekir.

Saygın aşiretlerle onların mensuplarıyla dini kurumlarımızın mensuplarıyla akil diyebileceğimiz kanaat önderlerimizle sivil toplum ve aydınlarımızla iş birliği yapmak milli ve yerli siyasetin bir parçasıdır. Bu inşayı siyası ekonomik kültürel inşayı hep birlikte yapacağız.? Şeklinde sözlerini tamamladı.