AK Parti Mardin İl Başkanı Eri Gazetecilerle bir araya geldi

AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle il ve ilçelerde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

13.01.2018 16:56:26 0
AK Parti Mardin İl Başkanı Eri Gazetecilerle bir araya geldi

AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevine getirilen 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Mardin de görev yapan basın mensuplarıyla bir otelde bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin gününü kutlayan Eri, Göreve geldikten sonra bir basın mensupları ile bir araya gelmeyi planladıklarını bunun gazeteciler günü olması nedeniyle daha bir anlam taşıdığını belirterek basın mensupları ile tek tek tanışarak günlerini kutladı. Basın´ın çok önemli bir kamu görevi yürüttüğünü, basın alanında faaliyet yürüten gazetecilerin görüş ve önerilerinin kendisi için her zaman önemli olduğuna işaret eden Eri, parti çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Ak Parti Mardin il teşkilatı Basın-Medya ve Tanıtımdan sorumlu başkan Beşir Güneş´inde hazır bulunduğu toplantıda gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Eri, "Refah Partisi´nden bu yana siyasetin bir fiil içinde olan biriyim. Yaşamım boyunca hakka ve halka hizmet için hiç bir sorumluluktan kaçmadım. Milletvekilliği görevinde de İl başkanlıkları görevlerinde de bu böyle oldu, bundan sonra da inşallah öyle olacak. AK Parti öncesi şehirlerin sorunları merkezdeki yöneticiler tarafından genelde tespit edilirdi. Bu tespitler yapılırken de çeşitli kirli pazarlıklar yürütülürdü. AK Parti´den sonra bu düzen değişti, yerelin sorunları yerelde tespit edilmeye başlandı ve çözümü de hiç bir pazarlığa yer vermeden ve vakit kaybetmeden ivedilikle yerine getirildi. Ben yapılan bu başarılı hizmetlerin temelinde ise AK Parti iktidarı döneminde yürürlüğe konulan KÖYDES ve BELDES Projelerin ne kadar isabetli projeler olduğuna görüldü. Bir demokrasi projesi olarak da adlandırdığım bu projeler sayesinde, insanlarımıza hizmeti oy tehdidinden korumuş oldu. AK Parti dili, dini rengi, etnik kökeni ve milliyeti ne olursa olsun herkese ve her kesime eşit şekilde hizmet götürmeye çalıştı. Bende böyle bir siyasi anlayışın mensubu olmaktan son derece mutluyum. Köylerden gelen oy rengine göre oraya hizmet götüren ya da götürmeyen bir siyaset güden parti olmadık." Dedi.

Artuklu ve Derik ilçe kongrelerinin önümüzdeki hafta sonunda yapılacağını, 10 ilçe kongresinin tamamlanmasıyla beraber İl kongresinin şubat ayında gerçekleştirileceğini belirten AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, ?Biz bu göreve gelirken AK Parti´ye yük olmaya gelmedik, aksine yük kaldırmaya geldik. AK Parti Mardin il ve ilçe teşkilatları kongrelerden sonra hızla 2019 seçimlerine hazırlanacak. Mardin´de sıkılmadık el, çalmadığımız kapı kalmayacak. Mardin´e hükümetimiz tarafından yapılan yatırımlar vatandaşımıza en doğru şekilde anlatılacak? dedi.

 

Kayyumlar Kentin Çehresini Değiştirdi.

Mardin´de kayyum olarak vatandaşa gece gündüz hizmet eden Vali Mustafa Yaman ve ilçe Kaymakamları görev yaptıkları kentin çehresini değiştirdiklerini söyleyen Başkan Eri, ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım bölgemize çok büyük önem vermekte. Mardin´de şu an 2. Organize Sanayi Bölgesi´nin çalışmaları devam ediyor. Mardin terörden yara aldı ve şimdi bu yaraları iyileştirdi, gelişmeye başladı. Devletimizin herkese iş verme imkanı yok ama bölgeye yatırım yaparak, yatırımcının dikkatini buraya çelerek açılacak olan yeni sektörlerde binlerce gencimiz iş imkanı bulacak. Bunun için biraz zamana ihtiyaç var. Cazibe merkezi arasında bulunan Mardin ilimiz gelecekte ekonomisi güçlü iller arasında yer alacak. Terör olaylarından dolayı durma noktasına gelen ve kapanan Oteller yeniden açılıyor ve Mardin Turizmde bir atılım içinde.? Şeklinde konuştu.

 

GAP ile sulama ve enerji sorunu asgariye inecek

GAP Sulama Kanalları´nın 2018 yılının sonralarında, 2019 başlarında Kızıltepe Ovasına ulaştırılması hedefleniyor, Gap´ın suyunun gelmesiyle birlikte tarımsal sulamada ve elektrik enerjisinde yaşanan sıkıntıların geride bırakılacağını kaydeden Eri, Gazetecilerin çeşitli sorularını not alarak göreve yeni başlamış olması nedeniyle birçok konuya vakıf olmaya çalıştığını ve bunlara çözüm getirilmesi için çaba sarf edeceğini söyledi.

Toplantıya Mardin Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi´nin yanı sıra Cemiyet başkanları ve Mardin il genelinde görev yapan ulusal ve yerel medya mensupları katıldı.