AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

8.03.2018 09:54:26 0
AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, azimleriyle, fedakarlık dolu mücadeleleriyle insanlığa umut olan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü tebrik eden AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, ?Ülkemizin kadınları, çıkan her zorlukta mücadelelerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmişlerdir. Çanakkale´de Nezahat Onbaşılar, Halide Onbaşılar ülkemizi düşmanlardan kurtardıkları gibi, 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı yaptıkları amansız mücadeleleriyle kadınlarımız günümüzde de adlarını altın harflerle yazdırmışlardır. Bu kahramanlıklar asla unutulmayacaktır. Özellikle tüm dünyanın gözleri önünde 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın yapmış olduğu o can siperane mücadeleler tarih kitaplarını dolduran en büyük argümanlar olmuştur?.

 

 

  

İl Başkanı Eri, ?AK Parti olarak milli mücadele süreçlerimizde desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen kadınlarımızın haklarını en üst seviyelere çıkartarak daha iyi bir yaşama kavuşmalarını sağladık. 16 yıl boyunca çalışma ve sosyal alanlarda, eğitim ve siyasi oluşumlarda yapılan yenilik ve değişikliklerle kadınlarımızın eli daha da güçlendi?.

 

 

AK Parti´nin kuruluş aşamasından bu yana çok yol kat edildiğini dile getiren İl Başkanı Eri, ?Kız çocuklarının okula gitme oranları, sosyal ve istihdam alanlarında kadınlara verilen öncelikli haklar ve özellikle siyasi çalışmalarda kadınların mecliste ve yerel mercilerde temsiliyetleri çok net bir şekilde kat kat arttı. Fakat tüm bunların yeterli olmadığını düşünüyorum. Kadın sadece bir anne değil, şehirlere ülkelere şekil veren narin ellerdir. Kadınlara yönelik şiddete karşı tavrımız nettir. Bununla ilgili inşallah daha çok düzenleme yapılarak kadınların her türlü hakları güvenceye alınacaktır. Bu duygularla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.?