AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığına Durgan seçildi

Kızıltepe'de Ak Parti kongresi yapıldı. İlçe Başkanlığı görevine Avukat Murat Durgan seçildi.

Politika 25.11.2014 11:11:36 0
AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığına Durgan seçildi

Buhara Düğün salonunda yapılan Ak Parti Kızıltepe 5. Olağan kongresine tek aday ve tek liste ile aday  olan Murat Durgan görevi bırakan Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanı Cengiz Demirkaya’nın yerine ilçe başkanlığına seçildi.

Yapılan kongreye TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Gönül Pekin Şahkulubey, AK Parti İl başkanı İbrahim Fide, Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanı Cengiz Demirkaya, Ak Parti ilçe başkanları, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri İl ve İlçe teşkilatları, partililer ve davetliler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti ilçe başkanı Cengiz Demirkaya ilçe başkanlığı görevine seçilen Durgan’a başarılar diledi.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ kongrede yaptığı konuşmada: “Ak parti Kızıltepe 5. Olağan kongresi inşallah hayırlı olur. Çalışmalarından dolayı Cengiz Demirkaya’ya teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan başkana da hayırlı olsun. insanımız adına barışa kardeşliğe emek koyduk, alın teri döktük efor sarf ettik. Bunun hizmetkârı, hamalı benim ama payı hepimize aittir. Bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Pekin Şahkulubey de hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ise yaptığı açıklamada “ Ne zaman silahlar bırakılmaya, Türkiye’yi silahlı güçler terk etsin dendiği zaman düğmeye basılıyor ve hemen şer güçleri harekete geçiyor. Bir gezi mizanseli, peşinden gelen 17 ve 25 Aralık mizanseli ve nihayet 6-7 ekim olaylarından devam eden süreçte bu çözüm sürecinden rahatsız olan güçler, siz birbirinizle kardeş olarak geçinmeyin. Kimler bu işin içindedir, kimler bununla beraberdir, bu bölgenin hayrını kim istiyor, kim istemiyor bunun hepimiz farkındayız. Kobani’den sırf PKK’lı veya PYD’li olmadığı için sürülen Kürtleri kimse niye dile getirmiyor. Onlara sahip çıkan kimdi ve onların bir çoğu da Mardin’de bizim misafirimiz oldu. Onlar oradan sürüldüler yine biz sahip çıktık. Ak Partinin anlayışında bütün bölge insanlarının kucaklanması var. Kızıltepe bizim göz bebeğimiz Kızıltepe’nin potansiyelini biliyoruz. Kızıltepe Mardin’in geleceğini tayin edecek bir güce sahiptir. Tercihini de inşallah o yönde kullanacaktır.” Dedi.

Köksal, "2015 Seçiminde Anayasıyı Değiştirecek Çoğunluğun Peşindeyiz"

TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal “ Bizim kongrelerimiz büyük bir olgunluk ve coşku içerisinde geçiyor. İşte bu Kızıltepe’deki kongremizde bu olgun ve coşkulu kongrelerden birisidir. Bir ilçe başkanımız kendi rızasıyla bu görevi bırakıp bir başkasına devredecek yani kısacası bayrağı bir başkasına devr edecek.  Ak Parti bu memleketin umudu olan bir partidir. Her geçen gün umudun daha da üzerine çıktı artık bu memleketin geleceği haline geldi. 2011 seçiminde halka önemli bir şey vaad ettik. Demokratik Halka öncelik tanıyan insanlara öncelik tanıyan ve sivil bir anayasa yapacağız diye söz verdik. Ama maalesef sayımız yetmediği için bütün gayretlerimize rağmen bütün iyi niyetimize rağmen bu anayasayı çıkartamadık. İşte 2015 seçiminin önemi burada 2015 seçiminde anayasıyı değiştirecek çoğunluğun peşindeyiz.  Kızıltepeliler yürekten gönülden destek veriyorlar. “ dedi.