AK Parti Kızıltepe Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı yapıldı

31 Mart yerel seçimlerine 1 aydan az bir süre kalırken siyasi partiler seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Kızıltepe ilçesinde Ak parti seçim koordinasyon Merkezinin açılışı yapıldı.

Politika 4.03.2024 14:31:00 0
AK Parti Kızıltepe Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı yapıldı

AK Parti Kızıltepe Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. Açılışı AK Parti Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç, Muhammed Adak, önceki dönem vekili Cengiz Demirkaya, İl Başkanı Vahap Alma, AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, Kızıltepe ı İlçe Başkanı Bülent Şahin, Kızıltepe İlçe Belediye Başkan Adayı Ali Ertaş ile Derik belediye başkan adayı Faruk Necimoğlu gerçekleştirdi.

Kızıltepe İpekyolu üzerinde bulunan Ak Parti Kızıltepe Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı nedeniyle il-ilçe teşkilatları, Kadın ve Gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı. Yoğun ilgi gören açılış programına katılan Milletvekilleri ile Büyükşehir adayı kalabalık arasında zor ilerleyebildiği görüldü.

AK Parti Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç, Muhammed Adak, İl Başkanı Vahap Alma, İlçe Başkanı Bülent Şahin, Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Ali Ertaş ve AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin açılış öncesi Kızıltepe Seçim Koordinasyon Merkezi önünde bulunan seçim otobüsünün üzerinden partililere hitaben birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Ak Parti Kızıltepe Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı gerçekleştirildi. Seçim otobüsünün üzerinde alanda toplanan partililere seslenen Ak Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Bülent Şahin, 31 Mart seçimlerinde sandıklara patlatmaya hazır mısınız diye sorarak, İlçe başkan adayı Ali Ertaş ile Büyükşehir adayı Abdullah Erin’e destek talebinde bulundu.

ERTAŞ: BENİM YAPTIĞIM YAPACAKLARIM TEMİNATIDIR

Açılış programında konuşan Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Ali Ertaş da, Aşiret olarak 30 yıldır siyasetin içinde olduklarını ve hem belediye başkanı olarak hem milletvekili olarak Kızıltepe’ye hizmet ettiklerini belirterek, “ Mardin havaalanının Kızıltepe de yapılması için Ertaş ailesi olarak Ankara’da yaptığımız görüşmeler sonucunda kabul ettirdik. Ancak ödenek yoktu Ömer abim ile Mecit abimle dönemim başbakanı Mesut Yılmaz’a gittik ve örtülü ödenekten Havaalanının yapımı için söz aldık. Beyazsu projesine ön ayak olduk. Belediye başkanlığım dönemimde halkımız fakir olduğu için en azından doktora gidebilsin ilacını alabilsin diye yaklaşık 1.800 kişiyi sigortalı olarak belediye ye aldım. Ancak bizden sonra yönetime gelenler bir kalemde 1.200 kişiyi kapının önüne koydular. Böyle bir partinin arkasından nasıl gidilir. Benim yaptığım yapacaklarım teminatıdır. Ali Ertaş bir daha geliyor kapımız o zamanda da olduğu gibi yine kapımız herkese açık olacak.” şeklinde konuştu.

ALMA:KIZILTEPE’YE GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ GETİRME İNANCINDAYIZAK

Parti Mardin il başkanı Vahap Alma ise konuşmasında, Kızıltepe’yi ve Mardin ile diğer ilçelerini AK Belediyecilik hizmeti ile gerçek belediyecilikle tanıştırmak için 31 Mart yerel seçimlerinde birlikte hareket ederek zafere ulaşacaklarını söyledi. Alma, “Bizler AK Parti olarak herkesi kardeş bilerek hizmet etme ve hizmet alma günüdür gün Kızıltepe’de Ali başkan, Büyükşehirde Abdullah başkanımızla daha müreffeh çok daha huzurlu çok daha gelişmiş ve gençlerin geleceğe dair daha umutlu olduğu bir Kızıltepe görme günü değerli kardeşlerim, 31 Mart seçiminin son derece önemli olduğunu kazanmaya çok yakın ve inanmış olduğumuzu Kızıltepe’ye gerçek belediyeciliği getirme inancındayız.” Dedi.

KILIÇ: BU ŞEHİR 20 YILDIR HİÇBİR ŞEKİLDE İYİ YÖNETİLEMEDİ BÜYÜK BİR KÖYÜ GEÇEMEDİ

AK Parti Mardin Milletvekili Muhammed Adak’ın selamlama konuşmasının ardından konuşma yapan AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç da yaptığı konuşmada, “Bugün burada önemli bir konu Kızıltepe bizi ilgilendiren geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın geleceğini garanti altına alabilecek onların geleceğini, yaşanır bir şehirde yaşamasına vesile olmak için bu seçim bir fırsattır. Malum zihniyet tarafından hep Kızıltepe idare edilmeye çalışıldı aslında hiçbir şekilde idare edilmedi Kızıltepe’mizin nüfusu 300 bini geçiyor. Ticaret merkezi olan bir şehirden bahsediyoruz 47 ilden büyük bir ilçeden bahsediyoruz uluslararası yol güzergahını dahi tarihi İpekyol üzerinden bir şehirden bahsediyoruz kadim geçmişiyle gelenekleriyle bir medeniyetten bahsediyoruz. Kanaat önderlerimizle değerli büyüklerimizle bir kadim bir şehirden bahsediyoruz ama maalesef bu şehir 20 yıldır hiçbir şekilde yönetilmediği idare edilemediği büyük bir köyü geçemedi. Evet sadece büyük bir köy olmaktan ibaret hatta harabe geri kalmış bir yerden bahsediyoruz üzülerek bahsediyoruz bu Kızıltepe’nin makus talihi olmamalı bu.

KILIÇ: KIZILTEPE’Yİ ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRELİM YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR HALİNE GETİRELİM

Kızıltepelinin kendine yaraşır bir belediye başkanı seçmesi için bugün bizim için bir fırsat. Geçmiş geçmişte kaldı gelin hep beraber Kızıltepe’yi şehrimizi ilçemizi güzelleştirelim yaşanabilir bir şehir haline getirelim, sosyal dokusuyla park ve bahçeleriyle yollarıyla bulvarları herkesin rahat içerisinde huzur içerisinde ve güven içerisinde yaşayabileceği kendini güvende hissedebileceği bir şehir oluşturalım.

Geçmişte malum bu topraklar çok ciddi sıkıntılar yaşandı belki bizler çukur siyasetini görmedik o dönem Kızıltepe ferasetiyle evet o gün hendekler yaşanmadı ama hendeğin yansıması o çukur siyasetinin yansımasını Kızıltepe halkımız yaşadı iliklerine kadar onu hissetti gelin hep beraber öyle bir fırsat gelmişken 31 Mart sabahında sandıklara gidelim ve tekrar kendimize sahip çıkalım ilçede Ali Ertaş başkanımıza büyükşehirde Abdullah Erin başkanımıza hep beraber destek verelim.

KILIÇ: KIZILTEPEMİZİN BÜYÜMESİ VE GELİŞMESİ İÇİN HEP BERABER ELİMİZİ GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ

Abdullah valimizi Büyükşehir Belediye Başkanı yapalım ki ilçede verilecek hizmetlerde BüyükşehiriN desteğini alalım ve Kızıltepe’nin birçok sorunu var. Kızıltepe’nin sorunlarını burada anlatmaya çalışırsam bitmez ama en büyük projelerimizden bir tanesi belki Kızıltepe için kanalizasyon problemini çözmek olacaktır gerçekten de ciddi sıkıntılar var 45 yıl içerisinde hem ilçe başkanlığımız sürecinde hem il başkanlığımız sürecinde Kızıltepe’de farklı şekilde hizmet etmeye çalıştık şu anda da bizlere bir yetki verdiniz bizleri vekil tayin ettiniz Ankara’ya gönderdiniz bizler sizin oradaki temsilcileriniziz ve sizlerin emrinizde sizlerin vereceğiniz talimatlar doğrultusunda İnşallah burada sizleri iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız çalışma içerisinde olacağız Kızıltepe’mizin büyümesi ve gelişmesi için hep beraber elimizi gövdemizi taşın altına koyacağız.” İfadelerini kullandı.Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin ise açılışta yaptığı konuşmada, “Önemli bir seçim sürecindeyiz, diğer seçimlerden farklı bir seçimin sürecindeyiz. Kimlik sayımının yapılacağı etnik yapıya dayalı tercih kullanacağımız bir seçim tercihiyle karşı karşıya değiliz. Değerli kardeşlerim, süreç boyunca hep söylediğimiz gibi 31 Mart gecesine kadar bütün insanlarımıza ulaşmaya Kızıltepe’ye ilgili Mardin ile ilgili hayallerimizi projelerimizi ve yapacağımız çalışmaları anlatmaya samimiyetimizi ortaya koymaya çalışacağız. Hep sevgi dilini kullanacağız bizim kavgayla gürültüyle tartışmayla münakaşayla bizim işimiz yok. Şehrimizin imarı için bayındır hâle gelmeleri için, halkın refah seviyesini yükseltmeye gençlerimize çocuklarımıza Kızıltepeli kardeşlerimize daha müreffeh ve aydınlık bir gelecek oluşturmaya niyetliyiz ve onun için geliyoruz.” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin konuşmasında, Mardin ve Kızıltepe ilçesi için yapacağı hizmetler arasında Habur’a kadar uzanan otoban yolu, Çevre yolları, üst geçit yolları, GAP sulama kanallarının tamamlanması, Kızıltepe’nin kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi, Ğurs vadisinin iyileştirilmesi, alt yapı, üst yapı ve kadın, genç, çocuk her kesimin yaşamını kolaylaştıracak sosyal ve kültürel çalışmalar yapılacağını aktardı.