Ak Parti Mardin Adaya Adayları Belli Oldu

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde Mardin’den Ak Parti milletvekili adayı olmak için aday adayı başvuruları bu akşam sona erdi.

Politika 22.03.2023 22:17:00 0
Ak Parti Mardin Adaya Adayları Belli Oldu

Başvuruların başladığı tarihten bu yana yaklaşık 59 Milletvekili aday adayının başvurduğu Ak Parti’de başvurular il başkanlığının yanı sıra Genel Merkez de yapıldı.

Bugün Ankara’da başvurulardan biriside Mardin Kızıltepe Aşiti Aşireti Lideri İş İnsanı Mehmet Ali Çeçen, 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi için aday adaylığı başvurusunu AK Parti Genel Merkezinde yaptı.

Son yerel seçimlerde Ak Parti Kızıltepe Belediye Başkan Adayı olan Şükrü Cevheroğlu ile Türkiye’nin en genç hukuk Doçenti Mardinli Av. Doç. Dr. İslam Safa Kaya 28. dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Aday Adaylığı başvurularını Ak Parti İl Başkanı Vahap Alma’ya müracaatta bulundular.

Edinilen bilgilere göre Ankara’da yapılan başvurular arasında ise 27. Dönem milletvekili Cengiz Demirkaya ile Ak parti eski milletvekilleri Mehmet Halit Demir ve Cüneyt Yüksel’inde yer aldığı öğrenildi.

Son yapılan başvurular arasında 26. ve 27. dönem Ak Parti milletvekili adayı Ahmet Kaya, AK Parti Mardin İl Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Seda Fidan, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kamuran Talan 28. dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Aday Adaylığı başvurusunda bulundular.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 28. Milletvekili genel seçimlerinde Ak Partiden milletvekili adayı olmak için daha önce başvuranlar arasında Ak Parti Mardin il başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Kılıç, AK Parti 5. Dönem İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin DAŞİ Aşiretinin ileri geleni Kanaat Önderi – İş adamı ve 26. Dönem milletvekili adayı Süleyman Çelik, önceki dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Kızıltepe Ticaret odası başkan yardımcısı Kızıltepeli işadamı İbrahim Ramazanoğlu, Ak parti Kızıltepe eski ilçe başkanı Abdurrahman Dağ, Kızıltepeli işadamı Abdulhalim Dölek, Kızıltepeli eğitimci İsmail Alkan ve Önceki dönem Artuklu İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Cangi, Önceki dönem Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan 28. dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri aday adaylığı başvurusunda bulunmuşlardı.

AK PARTİ ADAY ADAYI LİSTESİ
Abdulbari Tatlıdede

Abdullatif Sarıcı

Abdurrahman Dağ

Abdülhalim Dölek

Adnan Altun

Ahmet Baltacı

Ahmet Cengiz

Ahmet Kaya

Asuman Sülkü

Ayhan Aslan

Ayşegül Bayıcı

Behiye Teymur

Bekir Melih Güneştan

Cengiz Demirkaya

Cüneyt Yüksel

Elif Urazin

Elife Güneş

Emrullah Kalkan

Enver Bakay

Eren Tandoğan

Faruk Kılıç

Ferman Yaramış

Halit Pekduran

Hasan Cangi

Hasan Yıldız

Hüseyin Avni Özaltaş

Hüsnü Yertüm

İslam Safa Kaya

İsmail Alkan

İsmail Aslan

Kasım Birliker

Mahmut Acay

Mehmet Akif Nuhoğlu

Mehmet Ali Çeçen

Mehmet Ali Dündar

Mehmet Ata Çelebi

Mehmet Duran

Mehmet Dursun

Mehmet Halit Demir

Mehmet Sait Öztürk

Mehmet Samsa

Mehmet Sedat Özel

Mehmet Solmaz

Mehmet Şirin Arslan

Meysu Gökçen Çağır

Muhammed Adak

Mustafa Ekinci

Nihal Akar Dalgıç

Orhan Kemal Yüksel

Ömer Sezer

Önder Ziver Aris

Salihe Adıcan

Seda Fidan

Süleyman Çelik

Şeyhdavut Gerkes

Şukrü Cevheroğlu

Şükriye Kara

Yadığar Kartal


Anahtar Kelimeler: Parti Mardin Adaya Adayları Belli