AK Parti Mardin İl Başkanı Alma'dan Ahmet Türk açıklaması

AK Parti Mardin İl Başkanı Vehap Alma, "Yani adaylıktan neden çekildiği ile alakalı bir kaç spekülasyon var. Ama dediğim gibi biz bu dönemde henüz kendi adaylarımızla ilgileniyoruz." dedi.

Politika 15.01.2024 11:55:00 0
AK Parti Mardin İl Başkanı Alma

AK Parti Mardin İl Başkanı Vehap Alma, "Yani adaylıktan neden çekildiği ile alakalı bir kaç spekülasyon var. Ama dediğim gibi biz bu dönemde henüz kendi adaylarımızla ilgileniyoruz." dedi.

AK Parti Mardin İl Başkanı Vehap Alma, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle gecikmeli de olsa basın mensuplarıyla bir otelde bir araya geldi. Alma, 31 Mart seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. Alma yaptığı açıklamada ” Mardin Büyükşehir Belediye adayı ve Mardin ilçelerinde adaylarımız için çok hassas çalışmalarımız var. Mardin’e yakışır ve Mardin halkının seveceği, donanımlı, çalışkan adaylar için çalışmalarımız devam etmektedir. Adaylarımızı yakın tarihte açıklayacağız “ şeklinde konuştu.

 Gazetecilerin Ahmet Türk'ün aday adaylığından çekilmesi ile ilgili soruya Alma, "Sizin mecralarınızdan haberi okuduk. Bu noktada bizim ilgilendiğimiz şey kendi adayımızın halk nezdinde geniş bir mutabakatla kabul görmesidir.  Şuanda rakip partilerimizin ne yaptıklarıyla ilgili bir çalışmamız yok. Ama takip ediyoruz. Önemli gelişmelerin üzerinde duruyoruz. Yalnız detaylarla ilgili bir şeyler var. Yani adaylıktan neden çekildiği ile alakalı bir kaç spekülasyon var. Ama dediğim gibi biz bu dönemde henüz kendi adaylarımızla ilgileniyoruz." şeklinde cevap verdi.

NE OLMUŞTU

Ahmet Türk, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı için yaptığı ön seçimlerde ilk turda önde çıkmasına rağmen seçimin ikinci tura kalması nedeniyle aday adaylığından çekilmişti.

AHMET TÜRK KAÇ OY ALMIŞTI?

DEM Parti, 2024 Yerel Seçimleri’nde Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı’na aday göstereceği isim için ön seçim yaptı. Dün (13 Ocak) yapılan ön seçimde, 6 bin 696 delege oy kullandı. Ön seçimin ilk turunda Ahmet Türk 2 bin 540, Devrim Demir bin 788, Gülizar İpek Bilek bin 665, Azad Yıldırım 703 oy aldı.


Anahtar Kelimeler: Parti Mardin Başkanı ' Ahmet açıklaması