AK Parti Mardin İl Başkanı Kılıç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Politika 7.09.2022 21:32:00 0
AK Parti Mardin İl Başkanı Kılıç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ilçe ilçe mahalle mahalle köy köy ziyaretler yapacaklarını ve vatandaşa Ak Partinin bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetler ve yapacağı hizmet ve yatırımları aktaracaklarını belirten Ak Parti Mardin il başkanı Faruk Kılıç, kendi arasında fikir birliği olmayan Muhalefetin ülkeyi yönetme kabiliyetine sahip olmadığını söyledi.

Ak Parti Mardin il başkanı Faruk Kılıç’ın yanı sıra il kadın kolları, il gençlik kolları ve il yönetiminin de hazır bulunduğu toplantıda il başkanı Kılıç, “Dünden Bugüne Bugünden 2023’e” tanıtım toplantısında ülke ve Mardin gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi;

 

“Türkiye’yi ise yeni bir güç ve bölgesinde parlayan bir yıldız haline getirmiştir.”

“Arap baharı ile başlayan Pandemi ile farklı bir boyut kazanan Rusya-Ukrayna Savaşı ile Yeni Dünya düzenini kurmaya çalışan Egemen güçlerin güç çatışması dünya devletlerinin yeni bir pozisyon almalarını, kendi varlıklarını devam ettirebilmeleri için yeni ittifakların ortaya çıkmasına vesile olmuştur.

Bu bağlamda Askeri, Ekonomik ve istihbari tüm argümanlar kullanılmaya başlanmıştır.

ABD, Çin, Rusya ve bazı Avrupa ülkeleri arasında gün geçtikçe gerilim artmış ve artmaya devam etmektedir.

Dünyanın küresel bir hal aldığı dönemde yaşanan bu gelişmelerden Türkiye’nin etkilenmesi gayet normaldir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında özellikle dış politika da Türkiye’nin İslam alemi ile yeniden temas kurması ve ilişkilerin normalleştirilmesi

Türk cumhuriyetleri ile olan bağımız

Afrika’da etkinliğimiz (Fransa)

Rusya ve Ukrayna savaşında üstlendiğimiz rol

Özellikle tahıl koridorunun açılması

Sayın Cumhurbaşkanımız hem bölgesinde Hem de Dünya da etkin bir aktör

Türkiye’yi ise yeni bir güç ve bölgesinde parlayan bir yıldız haline getirmiştir.”

 

“Ekonomik istikrarın sağlanması için gerekli tedbirler alınmıştır”

Yaşanan ekonomik sıkıntılar ile ilgili olarak da Dünya da yaşanan bu gelişmeler beraberinde ekonomik sorunlarda meydana getirdiğini, Pandemi nedeniyle üretim zincirinin kırılması fiyat artışlarına vesile olmuş tüm dünya da ekonomi olumsuz etkilendiğini belirten Kılıç;

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte enerji maliyetleri artmış bu da pandemi nedeniyle bozulan ekonominin daha da kötüye gitmesini hızlandırmıştır.

Bu bağlamda tüm dünya da EKONOMİK DARALMALAR yaşanmıştır. Türkiye olarak da bizlerde etkilendik. Gıda fiyatları artmış uzun zamandır durağan hale gelen enflasyon artmıştır.

Hükümet olarak gerek enflasyon gerekse fiyat artışlarını önlemek amacıyla tüm argümanlar kullanılarak ekonomik istikrarın sağlanması için gerekli tedbirler alınmıştır.

Ekonomik istikrarın sağlanması için gerekli tedbirler alınmıştır.  Nitekim sanayici ve üreticiye verilen yatırım teşvikleri sayesinde üretim de artışlar meydana gelmiş ihracatta rekor üstüne rekor kırılmıştır. Tarımda ürün fiyatlarının belirlenmesinde artan girdi fiyatlarını göz önünde bulundurarak çiftçimizin memnun olduğu bir fiyat politikası izlenmiştir. Ayrıca ürün destek pirimler de artmıştır.

 

“Su elektrik doğalgaz gibi kalemlerde borcu 2500 tl altında olan vatandaşların borçları silindi”

Artan fiyatlar karşısında ise Dar gelirli ailelere (4 milyon hane) mali destekler sağlanmış  (Su elektrik doğalgaz gibi kalemlerde borcu 2500 tl altında olan vatandaşların borçları silindi)

Stokçularla ile mücadele edilmiş, Tarım kredi kooperatiflerin sayısı arttırılmış, Asgari ücret ve İşçi ücretlerinde artış sağlanmış, Memur maaşlarına yapılan iyileştirmeler ile sabit ve dar gelirli vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemiştir.

Alınan ekonomik tedbirler sayesinde yıl sonuna kadar gıda fiyatlarında normalleşmenin olacağını uymuyoruz.”

 

“iç kaosu hiç bitmeyen ülkelerle komşuyuz”

Ülke olarak zor bir coğrafya da yer aldığımızı ve sürekli problem yaşayan iç kaosu neredeyse hiç bitmeyen ülkelerle komşu olduğumuzun altını çizen İl başkanı Faruk Kılıç şunları söyledi;

“Suriye ve Irak da yaşanan otorite boşluğu, Ermenistan’ın düşmanca tavırları, İran’ın yayılmacı politikaları, Yunanistan ile yaşanan son olaylar, Bütün bunlarla birlikte terörle mücadelemiz devam etmekte.

Güvenlik güçlerimizin etkin mücadelesi sayesinde ülkede ve bölgede güven ve huzur tesisi edildi. Bölge halkın teröre geçit vermemesi terörün yurt içinde neredeyse bitmesini sağlamıştır. Savunma sanayi de son dönemler yapılan yatırımların katkısı da büyüktür. Ayrıca 4. Yıla giren Diyarbakır annelerinin mücadelesinin önemli ve değerlidir.

İHA-SİHA tanklarımızı helikopterlerimizi makinalı tüfeklerimizi kendimiz üretmeye başladık.

Yakın tarih de füze fırlatmasını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik

Portatif uçaklar ürettik çok yakın bir zaman da kendi uçağını da üreterek savunma sanayi de kendimize yeten bir ülke haline geleceğiz.”

 

“Emperyal güçler bugüne kadar memlekete tek bir faydası bile olmayan muhalefet partilerini bir araya getirerek yeni bir tuhaf oluşum oluşturdu”

Siyasette yaşananlar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ak Parti Mardin il başkanı Faruk Kılıç şunları ifade etti;

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde atağa kalkan her alanda kendini geliştiren halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla hareket eden hükümetimizin hizmetlerini kazanımlarını sekteye uğratmak için uğraş veren emperyal güçler bugüne kadar memlekete tek bir faydası bile olmayan muhalefet partilerini bir araya getirerek yeni bir tuhaf oluşum oluşturdu.

Başta CHP olmak üzere tüm benzemezler bir masa etrafına toplayarak (birileri de kendine masa altında yer buldu.) destek vermeye başladılar.

Amaç 21 yıldır Ak Parti hükümetlerinin kazanımlarını heba etmek Türkiye’nin yükselişini önlemektir. Zira bu partilere baktığımızda kuruluş amaçlarının farklı tüzükleri farklı siyasal görüşleri farklı, Ekonomiye bakışları farklı birbirine benzemeyen, bir yıldır kendi adayını bile belirleyemeyen zıt düşünce ve tabana sahip bir masanın etrafında toplanan zevatlardan nasıl bir uyum ve yönetim beklenir. Kamuoyu bunu değerlendirecektir.”

 

Mardin’e gerçekleşen hizmetler ile ilgili konuşan il başkanı Kılıç şu bilgileri paylaştı;

Değerli basın mensupları, Dünya da ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri kısaca sizlerle paylaştıktan sonra ilimizde sadece son birkaç yıl içinde yapılanları sizlerle paylaşmak isterim.

GAP – su verilmeye başlandı.

Tıp fakültesi

Ziraat fakültesi (onay alındı)

Ziraat teknopark

Güzel sanatlar ve tasarım fakültesi kuruldu (öğrenci aldı)

150 okul

Şehir hastanesi 750 yataklı (projesi bitti)

Araştırma hastanesi 350 ek kapasite

Kızıltepe 150 yataklı ek hastane

Derik ilçemizde 75 yataklı devlet hastanesi projesi bitti.

Artuklu diş hastanesi hizmet vermeye başladı.

Midyat Nusaybin diş hastaneleri yapım aşmasında

Nusaybin Meslek Yüksek Okulu öğrenci alımına gidildi

Mardin’in içme suyu yatırım programına alındı.

Artuklu da 2. OSB kuruldu.

Midyat Artuklu yolu yapılmaktadır.

Kızıltepe Ceylanpınar ve Kızıltepe çevre yolu

Derik çevre yolu proje aşamasında

Artuklu Kızıltepe Midyat Nusaybin millet bahçeleri

Geçen sene 700 km bu sene 850 km kırsal mahallelerde yollar asfaltlandı

Kültür varlıklarını koruma müdürlüğü (anıtlar kurulu)

Kapalı spor salonları, yüzme havuzlar spor kompleksleri büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin birçok alanda çalışmaları devam etmektedir.

Gençlik merkezleri

Kültür ve sanat merkezleri

Sosyal etkinlikler

Doğal gaz (her ilçemiz) (Nusaybin derik )

Sosyal yardımlar

Geçmiş dönemler de üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin en büyük problemi olan yurt problemlerini çözdük.

Huzur ve güven ile birlikte inanç ve tarih turizmi canlanmaya başlandı.” Açıklamalarına yer verdi.