AK Parti Mardin’de aday adayları belli oldu

AK Parti’de 31 Mart yerel seçimleri için başlatılan adaya adaylığı başvuruları sona erdi. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler için aday adaylık başvurusunda bulunanların isim listesi açıklandı.

Politika 23.11.2023 20:40:00 0
AK Parti Mardin’de aday adayları belli oldu

9 Kasım tarihinde başlayan ve 22 Kasım tarihinde tamamlanan aday adaylığı başvuruları tamamlanmasıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler için aday adaylık başvurusunda bulunanların isim listesi açıklandı. 9 Kasım tarihinde başlanan belediye meclis üyeliği için ise başvuru süresi 3 Aralık 2023 itibari ile tamamlanacak.

Dün itibari ile sona eren Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler için aday adaylığı için ikisi Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı olmak üzere 60 aday müracaatta bulundu.

Kızıltepe Belediye başkanlığı adaylığı için 4 başvuru ile önceki dönemlere göre düşüş yaşanırken, Nusaybin Belediye başkanlığı için ise sadece bir aday başvuruda bulundu. Artuklu Midyat ve Savur Belediye başkanlığı adaylığı için ise yoğun bir başvuru yaşandığı görüldü.  Artuklu için 17, Midyat için 10, Savur için 9, Mazıdağı ile Yeşilli için 5, Ömerli 3, Dargeçit ve Derik için 2 adayın başvuruda bulunduğu görüldü.

Başvuran 60 aday adayı arasında sadece Artuklu’da 2 ve Midyat’ta1 olmak üzere sadece iki ilçede 3 kadın aday başvuruda bulunmakta.

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İLÇE BELEDİYELER İÇİN BAŞVURAN ADAY ADAYLARI:


Anahtar Kelimeler: Parti Mardin’ adayları belli