AK Parti ve DEM Parti'de Ömerli Belediye Başkan adayları amca çocukları oldu

HABER MERKEZİ

Politika 8.02.2024 10:45:00 0
AK Parti ve DEM Parti


Mardin'de sürpriz gelişmelere sahne olan 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlerin öncesinde bir sürpriz de AK Parti ve DEM Parti'nin Ömerli Belediye Başkan adaylarıyla ilgili yaşandı. AK Parti'nin adayı Hüsamettin Altındağ olurken, DEM Parti'nin adayı Figen Altındağ ile Hüsamettin Altındağ'ın kuzen oldukları öğrenildi.

AK Parti Mardin'de Kapalı Spor Salonu'nda bugün yaptığı tanıtım toplantısıyla Mardin'deki belediye başkan adaylarını resmi olarak açıkladı. 10 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını resmi olarak tanıtan AK Parti'de Ömerli Belediye Başkan adayı mevcut Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ oldu.

2019 yılında AK Parti'den Ömerli Belediye Başkanı seçilen Hüsamettin Altındağ, yeniden Belediye Başkan adayı olarak gösterilirken, DEM Parti de daha önce Ömerli Belediye Eşbaşkan adayını Necla Figen Altındağ olarak açıklamıştı.

AK Parti'nin adayı Hüsamettin Altındağ ile DEM Parti'nin adayı Necla Figen Altındağ'ın amca çocukları olduğu öğrenildi.

Necla Figen Altındağ 2019 yılında HDP'den Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilmişti.  31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan aday adayı olan Necla Figen Altındağ, DEM Parti tarafından yapılan ön seçimlerde de Büyükşehir adayı olarak seçime girmişti.