Ak Partili kadınlardan Minibüsçülere Mesajlı karanfil

Gündem 10.03.2015 08:34:33 0
Ak Partili kadınlardan Minibüsçülere Mesajlı karanfil

Kızıltepe Ak Parti Kadın Kolları 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle bir dizi ziyaret ve etkinliklerde bulundu. Ak Parti Kızıltepe kadın kolları Özgecan Aslan’ın bir Minibüs şoförü tarafından öldürülmesi üzerine ilçede Servis şoförlüğü yapan kooperatifi ziyaret ederek kendilerine teslim edilen emanete sahip çıkmalarını talep ederek birer karanfil verdiler.

8 Mart Kadınlar günü etkinlikleri ve şoförlere karanfil verilmesi ile ilgili bir açıklamada bulunan Kızıltepe Ak Parti Kadın Kolları başkanı Canan Öztürk şunları söyledi.

Bugün Kızıltepe Ak Parti Kadın Kolları olarak önemli bir noktaya değinmek için toplandık. Bu hafta 8 Mart dünya kadınlar günü münasebetiyle tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlarız.

Hepinizin bilgisi üzerine 16 Şubat günü ülkemizde çok ama çok çirkin bir olay yaşandı. Özgecan Aslan kardeşimizin olayı bütün Türkiye’yi ve özellikle biz kadınları derinden üzmüştür. Yaşanmış olay için üzüntülerimizi belirtip lanetliyor, şiddetle kınıyor, Ailesine başsağlığı diliyoruz. Katillerin en ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyoruz.

ÖZGE ‘CAN’IMIZ ÖLMESİN, KADINA ŞİDDET VE KÖTÜ BAKIŞ YOK OLSUN.

 

Böyle anlamlı bir günde Şoför kardeşlerimizin de dikkatini çekmek için Kızıltepe Minibüsçüler kooperatifini ziyaret ederek şoförlerimize karanfil dağıttık. Karanfillerin üzerine de peygamber efendimizin sözü olan ‘’SİZ KADINLARI ALLAH’IN EMANETİ OLARAK ALDINIZ’’ yazarak şoför kardeşlerimize takdim ettik. Tüm Şoför kardeşlerimize taşıdığı canların kendilerine emanet olduğu ve emanetlere sahip çıkması gerektiği belirtildi.

Ayrıca Hastanede yatan kadınlarımızı da unutmadık!  Kızıltepe Devlet Hastanesinde yatan kadınlarımızı ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladık. Hasta kadınlarımıza Allahtan şifalar dileyip çiçek takdim ettik.  Acılar paylaştıkça azalır.

Bütün Türkiye’nin ve bilhassa kadınların bu konuya dikkat çekerek gerekli hassasiyeti göstermelerini diliyorum. Türkiye’de ve dünyada kadına şiddetin yaşanmadığı bilinçli bir toplum olmasını diliyorum.”


Anahtar Kelimeler: