“AK Parti’nin eski adayı Kahraman bu seçimde bağımsız adaylık yolunda

Mardin’de AK Parti’yi etkileyecek hamle eski milletvekili ve büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman’dan geldi. Kahraman, seçime bağımsız milletvekili adayı olarak girecek gibi duruyor.

Politika 8.04.2023 10:06:00 0
“AK Parti’nin eski adayı Kahraman bu seçimde bağımsız adaylık yolunda

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Mardin’de AK Parti’yi etkileyecek hamle eski milletvekili ve büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman’dan geldi. Kahraman, seçime bağımsız milletvekili adayı olarak girecek gibi duruyor.

Medyascope’den Ferit Aslan’nın haberine göre AK Parti’nin adayı Kahraman bu seçimde bağımsız aday olacak.

Altı milletvekili çıkaran Mardin’de 2018 seçimlerinde HDP dört, AKP ise iki milletvekili kazandı. 14 Mayıs seçimleri öncesi ise listeler şekilleniyor. 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı, 2019 yerel seçimlerinde ise Ahmet Türk’ün karşısında belediye başkan adayı olan Mehmet Vejdi Kahraman, milletvekilliği adaylığı için hiçbir partiye başvuru yapmadı. Kahraman, bağımsız aday olmaya hazırlanıyor.

Medyascope’a konuşan Kahraman, bağımsız aday olmayı düşündüğünü ve kararını bu gece vereceğini söyledi. Kahraman’ın bağımsız aday olması halinde iki milletvekili çıkaran AKP’nin bir milletvekilini kaybedeceği belirtiliyor.