Akbulut çifti polis ekiplerinin çalışmasıyla bulundu

Kızıltepe´de Perşembe gününden bu yana kendilerinden haber alınamayan Veysi ve Fatıma Akbulut çifti 250´ye yakın polisin drone destekli araması sonucu saklandıkları ahırda bulundu. Çift takip edildiklerini zannedince Çınarcık Mahallesi yakınlarında bir a

Yaşam 22.12.2019 08:18:57 0
Akbulut çifti polis ekiplerinin çalışmasıyla bulundu

Edinilen bilgiye göre; Mersin´de sebze halinde tezgahtarlık yapan Veysi Akbulut ile eşi Fatıma Akbulut, çifti geçtiğimiz hafta  2 çocuğuyla birlikte Kızıltepe´deki yakınlarına misafirliğe geldi. Perşembe günü Veysi Akbulut Fatıma Akbulut ile birlikte kayın pederinin evinden çarşıya çıkmak için izin aldı.

 

iddiaya göre Veysi Akbulut  bir araç tarafından takip edildiklerini fark ederek durumu kayınpederi Mehmet Sait Akbulut´a cep telefonuyla bildirdi ve telefonu kapattı. Kayınpeder Mehmet Sait Akbulut, bir müddet sonra kızı ve damadına ulaşamayınca durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Akbulut çiftinin bulunması için çalışma başlatıldı.

 

Drone destekli 250 polisle çalışma yapıldı

 

Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı Alperen Bolat´ın talimatıyla Mardin Asayiş Şube ve Kızıltepe Asayiş Büro ekipleri tarafından çiftin arama çalışmalarına başlanıldı. Ekipler, Çiftin kullandığı aracı Çınarcık Mahallesinde buldu.  250 polis çalışmaları derinleştirerek mahallenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı. Ekipler drone desteğiyle çiftin kaybolduğu bölgeyi didik didik aradı. Çalışmalara AFAD ekipleri de destek verdi. Polis ekipleri metruk binalarda, boş arazilerde ve dere kenarında çifti arama çalışmalarını sürdürdü. Ekipler hava karardıktan sonra da çalışmalarına devam etti. Ekipler çifti Çınarcık Mahallesi yakınlarında bir ahırda buldu. Polis sağlık kontrolü için Akbulut çiftini Kızıltepe Devlet Hastanesine getirdi. Çift emniyetteki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilecek.

 

Öte yandan takip edildiklerini zannettikleri ve araçlarını terk ederek yaklaşık 1 buçuk kilometre kaçan çiftin 3 gündür bir ahırda saklandığı öğrenildi.

/resimler/2019-12/22/0820510635012.jpg